BAHÇIVAN KEBABI
MALZEMELER: 1 baş kuru soğan
120 gr. kuşbaşı et
1 tatlı kaşığı katıyağ
1/2 adet ince doğranmış sakız kabağı
1 adet çarliston biber
1/2 adet kuşbaşı doğranmış patlıcan
2 adet domates
1 adet patates
1/2 çay bardağı su
Yeterince tuz, karabiber ve kekik
(2-3 kişilik)
HAZIRLANIŞI: Rendelenmiş soğanı, kuşbaşı eti ve katı yağı mikrodalga orta yüksek (med high) ya da (750W) gücünde 3 dakika pişirin.Karıştırıp çok ince doğranmış kabağı ve çarliston biberleri ekleyip aynı güçte 3 dakika pişirin.
Karıştırıp kuşbaşı doğranmış patates ve patlıcanları ekleyin. Mikrodalga gücü değiştirmeden 3 dakika pişirin.Kabuğu soyulmuş parça domates ve yarım çay bardağı su ilave edip aynı güçte 9 dakika pişirin.
5 dakika dinlendirip sıcak sıcak ikram edin.
[NOT] Tuz, karabiber ve kekiği dinlendirmeden önce ekin. Pişme süresi : 18 dakika. Dinlendirme : 5 dakika.
Merhabalar,
YanıtlaSilBloğunuzu yeni keşfettim ve çok beğendim. Hayırlı olsun. En sevdiğim yemeklerden birisi :)) Ellerinize sağlık.
Bu arada sizi izlemeye aldım :))
Bana da beklerim: http://fatoscatadlar.blogspot.com/
İzmir'den kucak dolusu sevgiler,
Hayırlı Ramazanlar...
Slm
YanıtlaSilBlogunuz hayırlı olsun.Takibe aldım
sizi blog konusunda yardıma ihtiyanız olursa
lütfen mail atın
Hayırlı Ramazanlar
İadeyi ziyarete geldim canım teşekkür ederim:)))Yemeklerin harika kaç yaşındasın bilmiyorum ama sanırım küçüğümsün şablonunu değiştirip beyaz yaparsan güzel yemeklerin ön plana çıkar.Ellerine sağlık,sevgiler...Birde şimdi gördüm yorumlardan kelime doğrulamayı kaldır ziyaretçin çoğalır...
YanıtlaSil