22 Temmuz 2013 Pazartesi

TAVUKLU İÇLİ KÖFTE


TAVUKLU İÇLİ KÖFTE

Malzemeler: 2 su bardağı ince bulgur
1 adet yumurta 1,5 çay bardağı un-tuz
İçi İçin:  1 adet soğan
300 gr. tavuk kıyması
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı çekilmiş ceviz
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz – Karabiber
Pul biber

Hazırlanışı: İnce bulgur biraz kaynar su ile ıslatılıp şişirilir. Bir karış¬tırma kabında un, yumurta, tuz ve bulgur iyice yoğurulur. Di¬ğer yanda sıvı yağ ile yemeklik doğranmış soğan kavrulur. Kıy¬ma ilâve edilip kavurmaya devam edilir, iyice kavrulan kıyma¬ya çekilmiş ceviz, tuz, karabiber, pul biber eklenip karıştırılır. Bulgurlu hamurdan 3 ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp avucumuzda açılır. İçine tavuklu harçtan konulup avucumuz-da yuvarlanır. Hazırlanan köfteler kaynar suya atılıp bulgurlar şişene dek haşlanır. Kevgirle suyu süzülerek servis tabağına alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder