19 Temmuz 2013 Cuma

PATLICANLI VEZİR KEBABI

PATLICANLI VEZİR KEBABI


Malzemeler: yarım su bardağı süt veya su
  • 500 gram köftelik kıyma
  • 4-5 adet sivri biber
  • 4-5 diş sarımsak
  • 2 adet kuru soğan
  • 3-4 adet kabak
  • 1 kilogram patlıcan
  • 1 adet yumurta
  • 3-4 adet domates
  • karabiber
  • tuz
Süslemek için: domates & maydanoz
  • Hazırlanışı: Patlıcanları ve kabakları küp şeklinde doğrayıp kızartın. Fazla yağlarını bi güzel süzüp borcama alın. Soğan, sarımsak ve sivri biberleri doğrayıp zeytin yağında soğanları sararana dek kavurun. Kıymadan küçük parçalar alıp tencereye ekleyin.Kıymalar da biraz kavrulunca soyup yemeklik doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve karabiberi de ilave edip altını kapatın. Tenceredeki karışımı yağını süzdürüp alın ve borcamdaki sebzelerin üstüne yayın. Yumurtayı süt ile birlikte çırpıp borcamın üstüne gezdirin. Domates ve maydanoz ile süsleyerek 200C fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder