9 Temmuz 2013 Salı

NAR GİBİ KIZARMIŞ TAVUK

* Et çeşitleri mutfağımızda geniş yer tutar. 
* Hem sağlıklı hemde güzel olması için bazı pratik bilgiler iletmek istiyorum....
* Tavuğunuzun nar gibi kızarması için üzerine limon suyu ve tuz serpin
* Üzerine biraz şeker ilave ederseniz yine nar gibi kızarır.
* Fırında kızartılacak tavuğun altın renginde ve kıtır kıtır olması için tavuk haşlandıktan
 sonra  üzerine bolca un sürün ve fırına o şekilde verin.
* Tavuğunuzun daha yumuşak mis kokulu ve lezzetli olması için üzerini limon kabuğu ile iyice ovun.
* Pişen tavuğunuza biraz limon kabuğu eklerseniz daha lezzetli ve mis kokulu olur.
* Tavuğunuzu fırınlarken defne yaprağı ve tane karabiber koyabilirsiniz.
* Tavuğu fırınlarken bol kek koyabilirsiniz.
* Tavuk kızartırken mutlaka üzerinde derisi olmalıdır.
* Deri daha güzel kızarmayı sağlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder