28 Temmuz 2013 Pazar

AYVA REÇELİ


Ayva Reçeli





























AYVA REÇELİ

Malzemeler:
1 kg. limon ayvası
6 bardak şeker
1 limon
Hazırlanışı: Ayvalar yıkanır, istenirse kabuğu soyulur (soyulmazsa rengi pembe olur), geniş gözlü rendeden geçirilir veya istenen şekilde parçalanır. Bir tencereye alınır, üzerine 5 bardak su konup ateşte pişinceye kadar haşlanır ve bir süzgeçten süzülür. Bu suya altı bardak şeker konur ve koyu şerbet yapılır. Kıvama gelince haşlanan ayvalar ilave edilir: ayvalar da bıraktığı suyu çekinceye kadar kaynatılır ve bir limon suyu gezdirilerek eklenir. Bir taşım kaynatılıp ateşten alınır. Kavanoza sıcakken boşaltılır, iyice soğuyunca ağzına yağlı kağıt veya alüminyum kağıt konur ve kapak kapatalır.
Not: Kıvama gelmesi, şurubun iki parmak arasında iplik oluşturmasıyla anlaşılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder