22 Temmuz 2013 Pazartesi

ÇATAL POĞAÇA

Çatal Poğaça

ÇATAL POĞAÇA

Malzemeler:
• 2 çay bardağı ayçiçeği yağı
• 1 çay bardağı yoğurt
• 125 gr margarin
• 1 yumurta
• Yarım çay bardağı toz şeker
• 1 tatlı kaşığı mahlep
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1 paket kabartma tozu
• 3.5 su bardağı un
Üzeri İçin
• 1 yumurta sarısı
• çörekotu


Hazırlanışı: 1 -Oda ısısında yumuşatılmış margarin, ayçiçeği yağı, yumurta, toz şeker, tuz,

mahlep ve yoğurdu yoğurma kabında karıştırın.
2. -Bu karışıma un ile kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yoğurun. Yoğurduğunuz hamurdan parçalar kopartıp mutfak tezgahında uzun şeritler yapın. Hazırladığınız şeritlerin iki tanesini yan yana yerleştirip iki ucunu birleştiriri. Diğer bir şeridi yanına yerleştirip uçlarını birleştirerek çatal şekli verin. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sa¬rısı sürüp çörek otu serpin. Fırın tepsisini yağlayın ve çatalları aralıklı olarak dizin.
3. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Ilık servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder