9 Temmuz 2013 Salı


                               Tavuk Göğsü

TAVUK GÖĞSÜ



Malzemeler. 

* 2 çorba kaşığı nişasta 

* 2 Su bardağı toz şeker 

* 3 çorba kaşığı un 

* 1 adet damla sakız 

* 1 litre süt 

* 150- gram margarin (tereyağı) 

* Tarçın (İsteğe bağlı) 

Hazırlanışı: 1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir) 

2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır 

3 – , tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.

2 yorum:

  1. Merhabalar,
    Paylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu da izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
    HAyırlı Ramazanlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekür ederim sizede hayırlı ramazanlar

      Sil