TAVUK GÖĞSÜ
Malzemeler.* 2 çorba kaşığı nişasta* 2 Su bardağı toz şeker* 3 çorba kaşığı un* 1 adet damla sakız* 1 litre süt* 150- gram margarin (tereyağı)* Tarçın (İsteğe bağlı)Hazırlanışı: 1 – Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)2 – Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır3 – , tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.
9 Temmuz 2013 Salı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Merhabalar,
YanıtlaSilPaylaşımınızı çok beğendim. Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu da izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
HAyırlı Ramazanlar
teşekür ederim sizede hayırlı ramazanlar
Sil