Malzemeler:
6 adet iri kalın kabuklu portakal
7 bardak şeker (1 1/2 kilo kadar)
6 adet iri kalın kabuklu portakal
7 bardak şeker (1 1/2 kilo kadar)
1 limon
Hazırlanışı: Portakallar ince dişli rendeyle beyaz kısımları çıkmayacak şekilde hafifçe rendelenir, bir kürdanla çeşitli yerlerinde delinir.
Üzerini bolca örtecek kadar suyla ateşe konur ve pişinceye kadar haşlanır. Soğuk suya tutularak soğutulur, bir tahta üzerinde ve keskin bir bıçakla uzunlamasına 4 parçaya kesilir. Örselemeden çekirdekleri çıkarılır ve parçalar enine 2 cm. boyunda doğranır, bir kap içine alınır.
7 bardak şeker, üç bardak suyla koyu şerbet yapılır, önceden hazırlanan portakal dilimleri katılır. Ara sıra karıştırarak kıvamına getirilir, limon suyu gezdirilir, en çok bir-iki taşım kaynatılıp ateşten alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder