22 Temmuz 2013 Pazartesi

SUSAMLI TAVUK


SUSAMLI TAVUK

Malzemeler: 4 adet tavuk göğüs eti
4 adet havuç
1 adet soğan
1 adet domates
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı susam
Tuz

Hazırlanışı: Temizlenip çubuk çubuk doğranmış havuçlar sıvı yağ ile birazcık çevrilir. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenip biraz daha kavrulur. Ayrı bir tencerede küp küp doğranmış tavuk etleri azıcık sıvı yağ ile kavrulur. Suyunu salıp iyice çekmesi beklenir. Tuz ve susam eklenip biraz daha kavrulur. Kavrul­muş soğan ve havuç eklenir. Rendelenmiş domates ilave edilip 5 dakika daha pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder