19 Temmuz 2013 Cuma

ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE


ÇİKOLATA KAPLI KURABİYE

Malzemeler: 125 gr margarin (oda ısısında)
2 su bardağı un
1/2 çay bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya,1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket bitter çikolata
Renkli şekerller veya istediğiniz süs şekerleri
Yapılışı:Tüm malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur elde edilir.
Biraz dinlendirilir. Dinlenen hamur unlanmış tezgahta merdane yardımı ile açılıp yuvarlak kalıplarla veya istediğiniz kalıplarla kesilir.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine konulur önceden ısıttığımız 180 C fırında pişirilir.
Fırından çıkarttığımız kurabiyelerin üzerine benmari usulü erittiğimiz çikolatadan dökülür şekerlerle süslenir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder