22 Temmuz 2013 Pazartesi

PRATİK PİDE

    Fotoğraf: Kolay Pide 
Hamur malzemeleri:

140ml (yarım su bardağından biraz fazla) su
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı toz şeker
yarım tatlı kaşığı instant maya
Kıymalı iç:

250gr kıyma
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 domates, soyulmuş ve doğranmış
1 sivri biber, doğranmış
tuz
karabiber
Hazırlanması:

Su ve zeytinyağını makinanızın kabına koyun. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde unu serpin. Tuz ve şekeri karşılıklı köşelere dökün. Ortasını biraz açıp mayayı serpin. Makinanızı hamur ayarına getirin. (yaklaşık 1 saat 10 dakika)
İçi için tüm malzemeyi karıştırın. Hamur hazır olunca yağlanmış tepsinize yayın. Üzerine iç harcı paylaştırın. 220C fırında kenarları kızarana kadar pişirin.

PRATİK PİDE

Hamur malzemeleri:
140ml (yarım su bardağından biraz fazla) su
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
yarım tatlı kaşığı toz şeker
yarım tatlı kaşığı instant maya
Kıymalı iç:

250gr kıyma
1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
2 domates, soyulmuş ve doğranmış
1 sivri biber, doğranmış
tuz
karabiber

Hazırlanması: Su ve zeytinyağını makinanızın kabına koyun. Üzerini tamamen kaplayacak şekilde unu serpin. Tuz ve şekeri karşılıklı köşelere dökün. Ortasını biraz açıp mayayı serpin. Makinanızı hamur ayarına getirin. (yaklaşık 1 saat 10 dakika)
İçi için tüm malzemeyi karıştırın. Hamur hazır olunca yağlanmış tepsinize yayın. Üzerine iç harcı paylaştırın. 220C fırında kenarları kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder