28 Temmuz 2013 Pazar

SUSAMLI ÇÖREKLER


























Malzemeler:    1 kaşık bira mayası
    150 gr. beyaz peynir
1 kaşık susam
1 bardak süt
2 yurmırta
1 demet dereotu
1 kaşık şeker, tuz

Hazırlanışı:  Bir bardak ılık süt içinde bira mayası eritilir. İki avuç unla hamur yapılıp ılık bir yerde mayalandırılır. Kalan unun ortası açılır, maya, şeker, tuz, margarin ve bir yumurta konup ezilir, etraftan un alınarak yumuşak bir hamur yapılır. Tekrar mayalandırılır. Kabarınca hamurun yarısı yağlanmış bir tepsiye yayılaıak yerleştirilir. Üzerine ezilmiş ve kıyılmış dereotu seıpilmiş beyaz peynir döşenir. Kalan ikinci parça hamur açılarak peynirin üzerine yerleştirilir. Çarpılmış yumurta sürülür. Bol susam serpilir. Orta hararetli fırında içi çektirilerek pembe renkte pişirilir. Bıçakla karereler kesilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder