ŞEKERPARE
Malzemeler:1 adet yumurta,Yarım paket margarin1 çay bardağı pudra şekeri1 çay bardağı irmik1 çay bardağı sıvı yağ1 paket vanilya1 paket kabartma tozuAlabildiği kadar un(kulak memesi kıvamı)Şerbeti için;4 su bardağı su3 Su bardağı şekerÇeyrek limonÜzeri için:1 adet yumurtaHazırlanışı: Öncelikle şerbet 10 dk kadar kaynatınız.En son limon suyunu ekleyiniz.5 dk dahakaynatın ve soğumaya bırakınız.Hamur için; Un ve kabartma tozu ile vanilya bir kabaeleyiniz.Öncelikle 1,5 su bardağı unla başlayınız. Ayrı bir kapta yumurta, margarin, sıvı yağ, irmik,pudra şekerini iyice karıştırınız.Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesiyumuşaklığında bir hamur elde ediniz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassışekil veriniz.Yağlanmış tepsiye diziniz.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çiziniz. 170-180derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen şekerpareyi başka bir tepsiyealın ve ılık şerbet dökünüz. Tepsinin üzeri kapatın ve ılık fırına tekrar koyunuz.Fırının kapağınıkapatmayınız.Şekerpare hazır.
11 Temmuz 2013 Perşembe
ŞEKERPARE
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder