11 Temmuz 2013 Perşembe

ŞEKERPARE

                             

                                          ŞEKERPARE 

Malzemeler: 
1 adet yumurta, 

Yarım paket margarin 
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un(kulak memesi kıvamı)
Şerbeti için;
4 su bardağı su
3 Su bardağı şeker
Çeyrek limon
Üzeri için:1 adet yumurta



Hazırlanışı: Öncelikle şerbet 10 dk kadar kaynatınız.En son limon suyunu ekleyiniz.5 dk daha

kaynatın ve soğumaya bırakınız.Hamur için; Un ve kabartma tozu ile vanilya bir kaba

eleyiniz.Öncelikle 1,5 su bardağı unla başlayınız. Ayrı bir kapta yumurta, margarin, sıvı yağ, irmik,

pudra şekerini iyice karıştırınız.Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyin ve kulak memesi

yumuşaklığında bir hamur elde ediniz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yassı

şekil veriniz.Yağlanmış tepsiye diziniz.Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla çiziniz. 170-180

derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Pişen şekerpareyi başka bir tepsiye

alın ve ılık şerbet dökünüz. Tepsinin üzeri kapatın ve ılık fırına tekrar koyunuz.Fırının kapağını

kapatmayınız.Şekerpare hazır.















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder