28 Temmuz 2013 Pazar

ÇİLEK REÇELİ



Çilek Reçeli










Malzemeler:
1 kg. orta boy sert çilek
1 bardak şeker
1 limon







Hazırlanışı: 7 Bardak şeker (ortalama bir buçuk kilo) reçel tenceresine konur, üç bardak su ilave edilir ve karıştırarak kaynamaya bırakılır.
Çilekler bol suda hırpalanmadan yıkanır, suları süzgeçte süzülürken ayıklanır, kaynayan koyu şuruba atılıp birkaç taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Çileklerin suyunu bırakıp şekeri alması için bir-iki saat kadar böylece bırakılıp tekrar ateşe konur, karıştırılmadan kıvama getirilir. Şurup iki parmak arasında iplik meydana getiriyorsa limon suyu gezdirilir, bir taşım kaynayınca ateşten alınır, soğumadan kavanozlara boşaltılır.
Not: Limonla fazla kaynatılırsa, çilekler kavanoza konduğunda karışık durmayıp üzerine toplanır.

1 yorum:

  1. en sevdiğim meyvenin reçeliii.. cam gibi pasparlak görünüyor, kavanozun hepsini yiyebilirim :) ellerine sağlık

    sevgiler

    YanıtlaSil