28 Temmuz 2013 Pazar

YOĞURTLU PATATES KEBABI



Malzemeler:
1/2 kilo kıyma
 1 soğan
 1/2 kilo patates
 1/2 kilo yoğurt
1 demet maydanoz
 1 çay bardağı sıvı yağ
 Tuz, karabiber, acı pul biber
 2 diş sarmısak
 1 çorba kaşığı salça
 2 çorba kaşığı tereyağı

Hazırlanışı: Patatesleri yuvarlak kesip sıvı yağda tavada kızartın. Bir kaba alın. Aynı tavaya biraz daha sıvı yağ koyun. Kuru soğanı içine küçük doğrayın.

Doğranmış yarım demet maydonozu ekleyin. Salçayı koyup karıştırın. Kıyma, 1 diş sarımsak, tuz, karabiber ve acı pul biberi ilave edip kızartın. Tepsisiye kızartığınız patateslerin yansını dizin. Üzerinine kalan patatesleri koyun. 5 dakika fırında orta ateşle ısıtın. Kalan 1 diş sarmısak ve yarım demet maydanozu yoğurdun içine doğrayıp çırpın. Tepsiyi fırından çıkarttıktan sonra yoğurdu üzerine dökün. Kızdırdığınız tereyağını üzerine gezdirin. Servis yapın.

1 yorum: