21 Ağustos 2013 Çarşamba

 
TARÇINLI KURABİYE
Malzemeler;  200 gram margarin,   1 çay bardağı sıvı yağ,   1 adet vanilya
 2 çay bardağı pudra şekeri,  1 çay kaşığı tarçın,   Alabildiği kadar un
Üzeri için;   Pudra şekeri,   Tarçın
Hazırlanışı;  Un haricindeki malzemeleri bir kapta karıştıralım. Yavaş yavaş un katalım ve hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar karıştıralım. Aşağıdaki fotoğraflarda da görüldüğü gibi elimize bir parça alalım ve şekil verelim. Kurabiyeleri dizeceğimiz tepsiye margarin sürelim. Şekil verdiğimiz hamurları tepsiye dizelim. Fazla kabarmayacağı için birbirine yakın dizebiliriz. Tüm hamuru tepsiye dizdikten sonra üzerlerine bıçakla çizgi çekelim. 170 derecelik fırında çok hafif pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuduktan sonra pudra şekeri ve tarçın karışımını kurabiyelerin üzerlerine serpelim. Afiyet olsun.


 
 
ÇİLEKLİ KURABİYE
Malzemeler: 1 paket oda sıcaklığında margarin,  1 paket çilekli puding
3 yemek kaşığı pudra şekeri,  Aldığı kadar un
Üzeri için; Çilek marmeladı

Yapılışı: Marmelad dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabınızın içine alıp yoğurun.
.Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ekleyin.
 Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp istediğiniz şekli vererek tepsi dizin ve ortalarını sonradan içlerine marmelad koyabilmeniz için işaret parmağınızla çukurlaştırın. (Biraz bastırarak çukurlaştırın çünkü pişerken kurabiyeler de bir miktar şiştiği için düzleşiyor.)
 
 
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
 
Biraz ılındıktan sonra bir çay kaşığı yardımı ile ortalarına çilek marmeladı koyarak servis yapın.
 
 
 
BADEMLİ KURABİYE
Malzeme: 20 – 25 adet için (Büyük kalıpla),  200 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
Yarım su bardağı blendırdan çekilmiş tuzsuz badem
Yarım su bardağı bıçakla iri kıyılmış tuzsuz badem
Yarım su bardağı pudra şekeri,  1 paket kabartma tozu,  2-2,5 su bardağı un
Üzeri için; Pudra şekeri

Hazirlanisi: Ben marketten normal badem aldığım için 5 dakika kadar kaynar suda bekletip kabuklarını soydum. Bademlerin yarısını bıçakla dörde beşe bölün. Kalan yarısını blendırdan geçirin.
Genişçe bir tavaya bademlerin tamamını ve 1 su bardağı unu koyup 2 dakika kadar kavurun. (Yanmaması için fazla kavurmamaya dikkat edin).
Soğuması için ayrı bir kaba alın. (Tavada bırakmayın ki pişmeye devam etmesin).
Yoğurma kabına soğuttuğunuz bademli karışımı, tereyağını, pudra şekerini ve kabartma tozunu koyup, azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. (Benim hamurum çok fazla toparlanmadı ama ben hamurdan parçalar kopararak kalıpla kestim. O şekilde de rahatlıkla yapabilirsiniz).
Hamurunuzdan parçalar koparıp yaklaşık 1-1,5 cm kalınlığında açıp ay şeklindeki kurabiye kalıbınızla ya da bir çay bardağının ağzıyla şekil verip yağlanmış ya da yağlı kağıt sürülmüş fırın tepsisine dizin.
15-20 dakika 180 derecelik fırında pişirin.
Ilınınca üzerine bol pudra şekeri serpip servis yapın.
 
PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler: Ufak kalıplarla 50 – 55 adet için,  2 adet yumurta,  1 su bardağı sıvı yağ
¼ su bardağı sirke,  1 paket kabartma tozu,  2 çay kaşığı tuz,  Aldığı kadar un
Üzeri için;  1 adet yumurtanın sarısı,  Haşhaş

Yapılışı: Tüm hamur malzemesini yoğurma kabına alıp yoğurun. Yağlı ama çok sert olmayan bir hamurunuz olacak. (Hamur daha sertleşsin ya da kurusun diye fazlaca un eklemeyin. Zaten hamur hızlı toparlanıyor. Ayrıca da sirke kokusuna da takılmayın. Piştikten sonra zaten geçiyor ve kıtır kıtır bir lezzet veriyor:) )
Hazırladığınız hamurdan parçalar koparıp çok ince olmayacak şekilde merdane ya da eliniz ile açıp, istediğiniz kalıp ile kesin ve şekillendirdiğiniz tüm kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp haşhaş serpin.
170 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika kadar pişirin.
 
FINDIKLI AYDEDE KURABİYESİ
Malzemeler:  170 gr Sana yağı (Oda sıcaklığında),   l su bardağı fındık (115 gr)
 2.5 su bardağından l parmak az un (270 gr),   Yarım su bardağı toz şeker (90 gr)
 l yumurta sarısı,   l çimdik tuz (1/8 çay kaşığı)

Hazırlanışı: Fırınınızı 190 dereceye ısıtın.Fırın tepsisini yağlayın.
 Fındığı robotta çekerek toz haline getirin. (Fındığın yağı çıkacak kadar çekmeyin.)
 Sana yağını tezgahın üzerine veya geniş yayvan bir kaba koyun,elinizle ezerek yağı beyazlatın. Şekeri ekleyin,şeker eriyene kadar elinizle ezmeye devam edin.
Yumurta sarısı,çekilmiş fındığı ve tuzu ekleyin karıştırın. Elenmiş unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
 Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın,yuvarlak hamuru elinizle yaklaşık 5 santimetre uzunluğunda oval hale getirdikten sonra yarım ay şekli verin. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yarım ay şeklindeki hamurları 3 parmak aralıklarla dizin.
 Önceden ısıttığınız fırında, kenarları esmerleşinceye kadar 17 dakika pişirin.
o Kurabiyeler soğuduktan sonra tepsiden alarak servis yapın.Kurabiyeler sıcakken tepsiden alırsanız dağılırlar,bu nedenle mutlaka soğuduktan sonra alın.
Püf Noktası:
Bu kurabiyeyi yuvarlak top şeklinde de hazırlayabilirsiniz. Arzu ederseniz pişmeden önce, yumurta akına buladıktan sonra dilimlenmiş fındığa batırarak farklı bir görünüm ve tat elde edebilirsiniz

 
 
 
SÜPRİZ KURABİYE
Malzemeler:  1 paket Sana yağı (250 gr) (Oda sıcaklığında),  2.5 su bardağı un (285 gr)
1.5 su bardağı pudra şekeri (185 gr),   1 adet yumurta akı,   Yanm paket vanilya
İçi için:  Değişik renkte 3 adet marmelat(Vişne,ahududu, portakal,incir,çilek.)

Hazırlanışı:  Fırınınızı 170 dereceye ısıtın.Fırın tepsisini yağlayın.
 Unu tezgaha eleyin.Sana yağını küçük parçalar halinde doğrayıp,unun üzerine serpiştirin.Yağ ve unu parmak uçlarınızla hafifçe havalandırarak birbirine karıştırın.Pütür pütür görünümlü bir karışım elde edeceksiniz.
Yağ ve un karışımını havuz şeklinde açın. Ortasına yumurta akı,pudra şekeri ve vanilyayı koyun.Hepsini fazla yoğurmadan hafifçe karıştırarak bir araya getirin,bir hamur elde edin.
Hamuru nemli bir bezle kapatarak oda sıcaklığında 15 dakika dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamuru merdane ile hafif unlanmış tezgah üzerinde yarım parmak kalınlığında açın.Çay bardağı veya küçük yuvarlak bisküvi kalıbı ile keserek yuvarlak şekiller elde edin. Hamurları yağlanmış fırın tepsisine 3 parmak aralıkla dizin.Baş parmağınız ile tam ortasına derince bastırın ve bir çukur oluşturun.Çukurlara marmelatlardan l çay kaşığı kadar koyun.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Püf Noktası :
Sürpriz kurabiyelerin hamurunu merdane ile açtıktan sonra kare veya değişik sekilerdeki bisküvi kalıbıyla keserek farklı görüntüde kurabiyeler elde edebilirsiniz. Dilerseniz fındık büyüklüğünde toplar yapıp ortasını parmağınızla çukurlaştırarak içine marmelat koyup pişirebilirsiniz.


MANTAR KURABİYE
Malzemeler:
1 p. oda sıcaklığında yumuşamış margarin 2 su b. un
 2 su b. buğday nişastası ,1 p. vanilya ,1 p. kabartma tozu
1 su b. pudra şekeri, 1 tatlı k. kakao
HAZIRLANIŞI:
Kakao hariç tüm  malzemeyi yoğurup cevizden büyük parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin kola şişesinin kapağını kakaoya batırıp kurabiyelerin üzerine bastırın 180 derecelik fırında 25 dk. pişirin 
AFİYET OLSUN



ELMALI KURABİYELER
MALZEMESİ
Yarım p. oda sıcaklığında yumuşamış margarin 
1 çay b. sıvı yağ,  1 çay b. yoğurt,  1 p. kabartma tozu
yarım çay b. toz şeker,  alabildiği kadar un 
İÇİ İÇİN:
1 Çay b. ceviz,  1 tatlı k. tarçın,  1 çay b. şeker,  üzeri için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI:
Önce içimizi hazırlıyoruz elmaları rendeleyip şekerle karıştırıp biraz pişirin cevizi, tarçını ekleyip karıştırın iç harcımız hazır.
Hamurun bütün malzemesini karıştırıp kulak memsi yumuşaklığında bir haur hazırlayın hamurdan parçalar koparıp avucunuzun içinde açarak harçtan 1 tatlı k. koyup poğaça gibi kapatalım yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecelik fırında pişirelim biraz ılınınca üzerine pudra şekeri serpip servis yapalım ...
AFİFET OLSUN



NİŞASTALI  KURABİYE
MALZEMELER
200 Gr. nişasta - 6 çorba k. şeker-
2/5 çay b . un - 100 gr.margarin
2 yumurta - 1 p. hamur kabartmatozu
1 p. vanilya -
HAZIRLANIŞI:Malzemelerin tamamını kullanarak
yumuşak bir hamur hazırlayın ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin arzuya göre üzerine yarım ceviz dilimi koyup 160 derecede 30 dk. pişirin üzerine ceviz koymadıysanız pudra şekeri eleyin
SERVİS YAPIN AFİYET OLSUN
Bu kurabiyeyi yapıp saklama kabında buzdolabında 1 hafta muhafaza edebilirsiniz çat kapı gelen misafirlere veya benim gibi kurabiye seven çocuklarınız varsa her zaman hazır kurabiyeleriniz bulunur tavsiye ederim.
 
 
 
 
ÇİLEKLİ KALP KURABİYE
MALZEMELER:3 Su b. un,  1 su b. pudra şekeri,  150 gr. tere yağ,  
1 çay k. kabartma tozu,  1 p. vanilya,  2 çorba k. toz fındık,
ÜZERİ İÇİN: Reçel,  pudra şekeri
HAZIRLANIŞI: Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup 1 cm. kalınlığında açıp 2 tanesinden birinin ortasını kesip yumurta beyazıyla birbirine yapıştırın ve fırına verin fırından çıktıktan 5 dk. sonra üzerine pudra şekeri eleyin ve ortalarına çilek reçeli koyun .. 



EBRULİ KURABİYE
MALZEMELER: 1 P. margarin,  4 çorba k. buğday nişastası,  1 çay b. sıvı yağ,  
1 p. vanilya,  5 çorba k. pudra şekeri,  1 çorba k. kakao,  alabildiği kadar un
ÜZERİ İÇİN:Pudra şekeri,  kakao

HAZIRLANIŞI: Hamurumuzu kulak memesi yumuşaklığında yoğurup hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparıp üzerine kakao eleyip çok az yoğurup ebruli olunca rulo haline getirip bıçakla verevine kesip fırın tepsisine dizin 180 derecelik fırında 30-35 dk. pişirin üzerine kakao ve pudra şekeri eleyelim.



 DAMLA  ÇİKOLATALI KURABİYE
Malzemeler: 125gram tereyağı,  1 çay fincanı, kahverengi şeker, 3 çorba kaşığı toz şeker
1 tane yumurta,  2 paket, vanilya,  alabildiği kadar un,  1 paket kabartma tozu,
 bir miktar tuz,  1 çay fincanı sütlü damla çikolata
Öncelikle fırını, 150 dereceye getirelim.
Hazırlanışı:Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri alalım krema kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sonra sırası ile yumurtaları kıralım, karıştırmaya devam edelim. Vanilyayı ilave edelim karıştırmaya devam edelim, ayrı bir kapta unu, kabartma tozu ve tuzu harmanlayalım ve karışıma ilave edelim kıvama gelene kadar karıştırmaya devam edelim.
Bu tarifin hamuru bilindik kurabiye hamurundan, biraz daha gevşek olmalı, o yüzden unu karışıma ilave ederken dikkatli un ilave etmeliyiz. Ele yapışıcak kıvamdaki hamurdan, kaşık kaşık alıp tepsiye koyalım, kaşığın tersi ile hamurları düzleyelim. Fırında, 2o dakika pişirelim tepsiyi cıkarıp hepsinin üzerine damla çikolatası serpelim ve tekrar fırında 5 dakika tutalım. 



TUZLU KURABİYE
Malzemeler: 2 adet yumurta (beyazı içine, sarısı üzerine),  2 çay bardağı zeytin yağı
yarım çay bardağı sirke,  1 tatlı kaşığı mahlep,  2 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu,  aldığı kadar un

Hazırlanışı: Tuzlu kurabiyeler hem atıştırmalık olarak, hem tabaklarda pastaların yanında, keklerin yanında biraz daha onların tadını bastırabilmek için hep aranan bir lezzet olmuştur misafirler için. Ayrıca ev sahibi için de yapımı biraz daha az zahmetli olduğu için de tercih edilmesi gereken bir lezzettir. Bu tarifimizde çok güzel bir tuzlu kurabiye tarifi veriyoruz.
Derin bir kabın içerisine bir miktar un koyalım ve daha sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek yoğuralım. Ardından kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurmaya devam edelim. Bu yüzden net bir un ölçüsü vermiyoruz.
Hazır olan hamuru göz kararı iki eşit parçaya bölelim ve bezeler haline getirelim. İlk bezeyi merdane yardımı ilek kalın bir şekilde açalım, ortalama kurabiye kalınlığı bellidir zaten. Daha sonra kalıplar ile keselim hamuru. Tüm hamuru bu şekilde değerlendirelim
Ardından şekil verdiğimiz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine güzelce dizelim ve üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürelim. Son olarak susam serpelim ve önceden ısıtmış olduğumuz 175 derecelik fırınımızda kızarana kadar pişirelim. daha sonra soğuması için dinlenmeye bırakalım ve soğuduktan sonra servise hazırlayalım. Afiyet olsun.
Pişirme süresi fırına göre değişebilir. Süreyi dikkate almayın lütfen. Üzeri kızardığında fırından alın.
 
 
       
TIRTIL KURABİYE
Malzemeler: 130 gram, tereyağı,  yarım su bardağı, sıvıyağ,  2 tane yumurta
1 su bardağı, pudra şekeri,  1 paket kabartma tozu,  1 paket vanilya,  alabildiği kadar un
arası için: reçel
süslemek için: antep fıstığı,  hindistan cevizi,  çikolata

Hazırlanışı: Karıştırma kabına, sıvı yağını alalım üzerine, eritilmiş soğumuş tere yağını, yumurtaları ve pudra şekerini alalım ve iyice karıştıralım. Daha sonra, unu, vanilya ve kabartma tozunda ekleyelim, yoğuralım, yumuşak bir hamur elde etmelisiniz. Hazırladığımız, hamuru tırtıl kurabiye kalıbına alalım, tepsiye tırtıl şeklinde hamurlar sıkalım. 170 derecede fazla kızartmadan pişirelim.
Pişen tırtıl kurabiyelerin ilk sıcaklığı cıktıktan sonra, bir kurabiyenin arasına, reçel sürelim diger kurabiyeyi üzerine kapatalım. Soğuduktan sonra, uçlarını benmari üsülü ile erittiğimiz çikolataya batırıp, arzunuza bağlı olarak fıstık veya hindistan cevizine batıralım ve servis tabağına dizelim. Afiyet olsun.
     


BAYRAM KURABİYESİ
Malzemeler: 250 gr margarin,  2 çay fincanı pudra şekeri,  4 tane yumurta
1 paket bitter çikolata,  2 yemek k. yeşil fıstık,  4 çay fincanı un
Yapıştırmak için: kayısı marmelâdı

Hazırlanışı:Karıştırma kabına oda Sıçaklığın daki, margarini alalım mikser ile köpürene kadar çırpalım. Üzerine pudra şekerini ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Yumurtaları teker teker kırarak çırpmaya devam edelim. Son olarak unu ilave edip yoğuralım kıvama gelen hamuru şanti torbasına alalım. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine istediğiniz şekiller vererek sıkalım.170 derecelik ısıda pişmeye bırakalım.
Bu arada bitter çikolatayı ben mari usulü eritelim.
Pişen kurabiyelerin arasına marmelât sürüp yapıştıralım, servis tabağına alalım üzerine erittiğimiz çikolata gezdirelim, fıstık serperek servise sunabiliriz. Afiyet olsun
 
 
 
 
PASTANE KURABİYESİ
Malzemeler: yarım paket margarin,  1çay fincanı sıvıyağ,  1 çay b. yoğurt
1 adet yumurta,  1 yemek k. tozşeker,  1 tatlı k. tuz,  1 tatlı k. mahlep,  
1 tatlı k. karbonat,  alabildiği kadar un
üzeri için: 1 yumurta sarısı,  çörek otu
Hazırlanışı: Karıştırma kabına oda ısısındaki margarini alalım, elimizle iyice yumuşatalım. Yumurta, sıvı yağ ve yoğurdu ekleyelim elimizle karışmalarını sağlayalım. Unu bir kaba alalım üzerine kabartma tozunu, mahlebi, şekeri, tuz harmanlayıp, karıştırma kabına alalım. Yoğurarak bir hamur elde edelim(yumuşak bir hamur olmalı)
Hamurdan parçalar koparalım, uzun şeritler yapalım, ikiye katlayalım ve bükelim, yağlanmış tepsiye dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim, çörek otu serperek 170 derecelik fırında pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.
 
 
 
 
TUZLU KURABİYE
MALZEMELER: 1 su bardağı sıvı yağ,  1 tatlı kaşığı tuz,  1 paket margarin(eritilmeyecek)
1 paket kabartma tozu,  1 tatlı kaşığı şeker,  2 yumurta
1 su bardağının altından iki parmak limon suyu (üstü su ile doldurulacak)
alabildiği kadar un,  Dilerseniz susam

Hazırlanışı: Sıvı yağı, margarini, limon suyunu, iki yumurtanın beyazını, kabartma tozunu, tuzu, şekeri unla beraber karıştırın kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur elde edin. Hamura istediğiniz şekli verin (yuvarlak,örgü şekli vb…) İki yumurtanın sarısını da üzerine sürün.İsterseniz üzerine susam ve çörek otu serpebilirsiniz. Fırında 180 dereceye koyun. Kurabiyeler kızarınca çıkarıp servis yapabilirsniz.
 
 

Başka Bir TUZLU KURABİYE TARİFİ
MALZEMELER: 
125 gr margarin,  1 çay bardağı süt,  1 çay bardağı sıvı yağ,
1 paket kabartma tozu,  2 bardak un,  rendelenmiş kaşar peyniri,  1 adet yumurta

HAZIRLANIŞI:Margarini eritin. İçine süt, sıvı yağ, kabartma tozu ve un katıp hamur yapın. İnce açıp çay bardağı yardımıyla şekillendirin. Kurabiyeleri tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sürün. Kaşar peyniri serpin. 160 derecede ½ saat pişirin. Soğuyunca servis edin.
Başka Bir Tarif 
MALZEMELER: 
1 çay kaşığı tuz,  1 çay kaşığı pul biber,  1 çay bardağı sirke
1 paket kabarma tozu,  1 paket margarin ve alabildiği kadar un

Hazırlanışı:Tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun, daha sonra küçük kalıplarla şekillendirip üzerine yumurtanın sarısını sürüp fırına verin, kızarınca alırsınız.



HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE
Malzemeler: 1çay bardağı, hindistancevizi,  250 gram, eritilmiş, margarin
1 yumurta, akı,  1 çay bardağı, sıvı yağı,  Kabartma tozu, vanilya,  Alabildiği kadar un

Hazırlanışı: Karıştırma kabına, sıvı yağı, eritilmiş margarini alalım, elimizle şöyle bir karıştıralım. Daha sonra bir kapta, unu, kabartma tozu ve vanilyayı harmanlayalım, Karıştırma kabına alalım, kıvama gelene kadar yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan, cevizden biraz büyükçe parçalar koparalım, yuvarlayalım sonra önce yumurta akına sürelim daha sonra hindistan cevizine bulayalım, hafif yağlanmış ısıya dayanıklı, fırın kabına dizelim. 175 derecede pişmeye bırakalım. Hafif pembe olunca fırından çıkaralım. Afiyet olsun.
 

 
 
HAVUÇLU KURABİYE
Malzemeler: 2 Adet yumurta,  1/2 p. kabartma tozu,  1/2 p. vanilya
120 gr. margarin,  1 çay b. pudra şekeri,  1 yemek k. kakao,  
1 çay fincanı un,   alabildiği kadar nişasta
arası için: 2 tane havuç,  1 çay b. toz şeker,  1 tatlı k. tarçın
üzeri için: 1 yumurta akı,  hindistan cevizi

Hazırlanışı: Geniş bir kaba oda sıcaklığındaki margarini alalım. Pudra şekerini, kabartma tozunu, vanilya ilave edelim. Yumurtaları kıralım(bir tanesinin sarısını ayırıp).Un ve nişasta ekleyip yoğuralım.
Kıvama gelince hamuru ikiye bölelim. Bir parçasına kakao ekleyip yoğuralım. Hazırladığımız hamuru bir kenara alalım.
Biz bu arada iç harcını hazırlayalım. Rendelediğimiz havucu bir tavaya alalım üzerine şeker ve tarcını ilave edip sote edelim. Ocaktan alalım soğutalım.
Hamurlarımızı ayrı ayrı açalım yuvarlak keselim. Ben su bardağıyla kestim. kestiğimiz hamurlardan önce kakaolu parçayı alta gelecek şekilde koyup üzerine havuçlu harctan koyup sade hamurla kapatalım. Hamurlarımız bitene kadar bu işlemi uygulayalım.
Kâsede yumurta sarı ile hindistancevizini karıştırıp hamurların üzerine sürelim.
180 derecelik ısıda fazla kurutmadan pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.
 
 
 
 
KAKAOLU KURABİYE
Malzemeler: 2 Tane yumurta,  1 Çay fincanı şeker
1 Çay fincanından, biraz az (2 parmak) sıvıyağı,  3 Çay fincanı, un,  
2 Çorba kaşığı, kakao,  1 Çorba kaşığı, nutella
1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu
Üzerine serpmek için: Pudra şekeri

Hazırlanışı: Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım, üzerine şekeri, sıvı yağı ve kakao yu alalım, çırpma teli ile çırpalım. Bir kapta unu, vanilayı ve kabartma tozunu harmanlayalım karıştırma kabına alalım, bir kaşık nutellayı ekleyelim, kıvama gelene kadar yoğuralım. İstediğimiz şekiller vererek yağlanmış fırın tepsisine dizelim. 170 derecelik ısıda yaklaşık 20 dakika pişirelim. Piştikten sonra, üzerine pudra şekeri serpelim(ilk sıcaklığı çıktıktan sonra) Afiyet olsun.
 
 
DAMLA ÇİKOLATALI DİYET KURABİYE
Malzemeler: 2 tane yumurta,  1çay fincanı. Tozşeker,  1 çay fincanı sıvıyağ
2 yemek k. kakao,  2 çay fincanı kepekli un,  1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya,  3 yemek k. damla çikolata

Hazırlanışı: Geniş bir kaba yumurtaları kıralım, sıvı yağı ve şekeri alıp elimizle biraz karıştıralım. Daha sonra kakao, un, kabartma tozu, vanilya ve çikolatayı ilave edip elimizle yoğuralım. Ellerimizi hafif yağlayarak yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım. Yuvarlayarak şekil verelim. Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim.160 Derecelik ısıda 10 dakika pişirelim. İçine sevginizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder