21 Ağustos 2013 Çarşamba


PATLICANLI KIYMALI MAKARNA

Malzemeler : 2 Bostan Patlıcan,  2 Su B. Boncuk Makarna,  100 Gr. Kıyma
1 Kırmızı Biber,  1 Çorba K. Domates Salçası,  1 Domates,  2 Diş Sarımsak
1 Tutam Fesleğen,  1 Tutam Maydanoz,  Sıvı yağ,  Tuz,  Karabiber
Üzeri İçin: Kaşar Peyniri

Hazırlanışı: Makarnayı haşlıyoruz. Patlıcanları ortadan 2'ye bölüyoruz. İçini boşaltıyoruz. Patlıcanların arka kısımlarını biraz keserek düz durmasını sağlayabiliriz.
Patlıcanları yarı kıvamda kızgın yağda kızartıp fırın tepsisine alıyoruz. Boşalttığımız iç kısımları ve kırmızı biberi küp küp doğruyoruz. Onlarıda kızgın yağda kızartıyoruz.
Biraz sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kıyma, rendelenmiş sarımsak, doğranmış fesleğen, doğranmış kırmızı biber, doğranmış maydanoz, domates tuz ve karabiber koyup kavuruyoruz.
Kızaran patlıcanlar ve haşlanmış makarnayı koyup karıştırıyoruz harcımızla. Fırın tepsisine dizdiğimiz patlıcanlarımızın içini makarnalı harcımızla dolduruyoruz.
Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyene kadar pişiriyoruz.



FIRINDA KABAKLI MAKARNA
Malzemeler: 4 Kişilik
1 paket düdük makarna,  2 adet kabak (küp küp doğranmış)
1,5 su bardağı Iglo renkli biberler (Yoksa, bir adet kırmızıbiber, 1 adet sarı biber, 2 adet çarliston biber),  1 adet yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri,  Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber
Üzeri için;  2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı: Küp küp doğranmış kabakları ve ince uzun (jülyen) doğranmış renkli biberleri buharda haşlayın. (Buharda haşlama aparatınız yok ise, suda haşlayın).
Makarnalar için bir tencerede suyu kaynatın ve kaynayan suya tuz ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup makarnayı ilave edin.
Makarnanız iyice haşlandıktan sonra suyunu süzüp ayrı bir kaba alın. (Süzdüğünüz makarna suyunu atmayın. Makarna suyu ile yapılmış birkesinlikle çok çok lezzetli).
Kenara aldığınız makarnanızın içine rendelenmiş kaşar peynirini, yumurtayı, haşlanmış kabakları, haşlanmış renkli biberleri, tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Fırın kabına yaydıktan sonra üzerini tamamen rendelenmiş kaşar peyniri ile kaplayın.
Kaşar peynirleri eriyip kızarıncaya kadar, 170 derecelik fırında pişirin.
Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
 
ISPANAKLI MAKARNA
Malzemeler: 1 paket makarna,  260 gr. ıspanak,  yarım kg. yoğurt, 
2 diş sarmısak,  çorba k. tereyağ,  1 tatlı k. pul biber, tuz
HAZIRLANIŞI: Makarnaları haşlayıp, ıspanakları temizleyip az tuz ateşte öldürüp makarnalarla karıştırın yoğurda sarımsağı tuzu ekleyip makarnaların üzerine boşaltın tere yağında pul biber yakıp üzerine döküp servis yapalım ..
Hem kolay hem lezzetli , besleyici bir tarif.. AFİYET OLSUN
 
 
 
ACI BİBERLİ ZEYTİNLİ MAKARNA
MALZEMELER: 2 Çorba k. tereyağ,   1 paket burgu makarna,   4 orta boy domates
1 çorba k. kapari
2 diş sarımsak,  bir kaç dal maydanoz,   kekik, tuz , karabiber

HAZIRLANIŞI:Domatesler soyup çekirdeklerini temizleyin ve iri iri doğrayın ,biberlerin çekirdeklerini temizleyip kıyın sarımsakları soyup ezin , yağı tavaya alıp eritin biberleri 2 dk. kavurun domatesleri ilave edip soteleyin maydanoz, zeytin sarımsak , kapari ve baharatları ekleyip 5 dk. kısık ateşte pişirin makarnayı tuzlu suda haşlayın süzün hazırladığınız sosla harmanlayın servis yapın..
 
 
 

                                
BAHARATLI SPAGETTİ
Malzemeler:2Çorbak. tereyağ,  500gr. spagetti,  2diş sarmısak
8 çorba k. ufalanmış ekmek içi,  1 su b. kıyılmış karışık kuru yemiş yani
ceviz, yer fıstığı, fındık ne varsa,  6 çorba k. kıyılmış maydanoz ve dereotu
tuz, taze çekilmiş karabiber

HAZIRLANIŞI: Spagetti yi tuzlu kaynar suda 12 dk. haşlayıp süzün .Margarini tavada eritip kıyılmış sarımsakları pembeleştirin.ufalanmış ekmek içi ve kuru yemişleri ilave edip karıştırarak kavurun , kıyılmış maydanoz ve dereotunu ekleyip tavayı ocaktan alın .
spagettiyi tavaya ilave edip harmanlayın. servis tabağına alıp sıcak servis yapın .
                                                           
 
 
                                           ETLİ BONCUK MAKARNA
Malzemeler:1 Çorba k. tereyağ,  3 çorba k. sıvı yağ,  400 gr.dana kuş başı
1 küçük soğan,  1 çorba k. domates salçası,  1 p. boncuk makarna,   tuz , karabiber

HAZIRLANIŞI:Kuşbaşı etleri tavla zarı iriliğinde doğrayın 1 tavaya alıp kapağını kapatın ,arada bir karıştırarak suyunu çekene kadar pişirin, soğanı , tuz, karabiberi ilave edip pişirmeye devam edin etler suyunu çekince yağlarını salçayı ekleyip karıştırın.
makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayıp süzün . Tekrar tencereye alıp üzerine soslu eti ekleyip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
 
 
                       
PATLICANLI MAKARNA
(6 kişilik)
Malzemeler:1 Çorba k. tereyağı,   kızartmak için sıvı yağ,  500 gr. spagetti makarna
2 orta boy kemer patlıcan,  250 gr. kıyma,  1 domates,  2 çorba k. domates salçası
3 diş sarımsak,  1 çay k. karabiber,  1 çay k. toz kırmızı biber
Hazırlanışı:Patlıcanları yarım cm. kalınlığında dilimleyip sıvı yağda kızartın , kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
Sarımsakları temizleyip kıyın .Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ,tere yağını tavada eritip sarımsağı soteleyin , kıymayı da ilave edip kavurun , domates , domates salçası ,karabiber , tuz ve kırmızı toz biberi ilave edip 5 dk. pişirin.
Spagettiyi tuzlu kaynar suda hafif diri kalacak şekilde haşlayıp süzün ,hazırladığınız kıymalı sosu makarna ile harmanlayın , makarnanın üzerine kızarttığımız patlıcan dilimlerini dizip sıcak servis yapın
 
  
                                           
                  TAVUKLU MAKARNA 
MALZEMELER: yarım p. makarna ,  1 patlıcan ,  3 kırmızı biber ,  1 sarı biber
2 yeşil biber ,  2 tavuk budu ,  4 kornişon turşu ,  1 kutu konserve mısır
mor reyhan ,  mısır özü yağı ,  tuz,karabiber

HAZIRLANIŞI: İlk olarak tavukları haşlayın ve ince ince didikleyin. Daha sonra tavuğu haşladığınız suda makarnaları da haşlayıp süzdürün. Diğer taraftan kırmızı biberi, sarı biberi, yeşil biberi ve patlıcanı ince uzun doğrayarak soteleyin. Sebzelerin tuzunu va baharatını ayarlayın.
Haşlayıp suyunu süzdüğünüz makarnayı, tavuk etini ve sotelenmiş sebzeleri karıştırma kabına alın. Üzerine doğranmış mor reyhan, kornişon turşu ve konserve mısırı ilave ederek harmanlayın. Tuzunu va baharatını ayarlayın.
 
 
NAPOLİTAN SOSLU SPAGETTİ
Malzemeler: 1 paket spagetti,  baharatlı spagetti peyniri,  1 yemek k.salça
4 diş sarımsak,  3 tane domates,  fesleğen,  zeytinyağı,   tuz, karabiber

Tavaya, yemeklik doğranmış domatesi alalım, üzerine salçayı, ince doğradığımız sarımsağı ekleyelim bir iki karıştırıp, biberiyeyi, fesleğeni ve baharatlarını ayarlayıp tuzu ilave edelim.
Haşladığınız spağettinin içine hazırladığımız sosu alalım ve karıştıralım, Servis tabağına alalım üzerine baharatlı spagetti peyniri serpelim servise sunalım. Afiyet olsun.
Öncelikle makarnayı haşlayalım.
 
 
SEBZELİ MAKARNA KUBBESİ
Malzemeler: Yarım paket makarna,  3 adet domates,  1 çay bardağı bezelye
3 adet patlıcan,  100 gr kaşar peyniri,  2 adet kabak
1 yemek kaşığı tereyağı,  sıvı yağ,  tuz,  karabiber
üzeri için: taze fesleğen,  1 tane domates

Hazırlanışı:Küp küp doğradığımız domatesi aynı tavaya alın bezelye ve taze fesleğeni ilave edip pişirelim. Sos kıvamına gelince ocaktan alalım. Sosu makarnanın içine boşaltalım karıştıralım.
Yağladığımız kek kalıbının içine patlıcanları dizelim, uç kısımları açıkta kalmalı. Makarnanın üçte birini boşaltalım, üzerine kaşar peyniri rendesini serpelim daha sonra kızarmış kabak dizelim, üzerine tekrar makarna, peynir ve kabak dizerek malzememizi bitirelim. Üst kısmında patlıcanların ucu ile kapatalım.170 Derecelik ısıda yirmi dakika pişirelim.
Pişen sebzeli makarnayı servis tabağına ters çevirip kalıptan çıkaralım, üzerine domates dilimleriyle süsleyip servise sunalım. Afiyet olsun.
Öncelikle makarnayı haşlayalım. Uzunlamasına kestiğimiz patlıcanları teflon tavada kızartalım (çok az bir yağda) kabakları yuvarlak kesip az yağda kızartalım.
 
 
PATLICANLI MAKARNA
Malzemeler: 1 Paket spagetti (çubuk makarna),  1 Adet patlıcan,  2 Adet soğan
5 Diş sarmısak,  4-5 Adet iri domates,  1 Adet çarliston biber
1 Avuç sihay zeytin,  2 Çorba kaşığı kapari,  1 Çay kaşığı fesleğen
5 Çorba kaşığı sıvı yağ,  Tuz
Hazırlanışı: Patlıcanları alaca soyup küp şeklinde doğrayın.
Acı suyunu çıkarmak için tuzlu suda bekletip suyunu süzün ve kurulayın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp, patlıcanları ilave ederek kızartın.
Soğanları ince ince doğrayıp, dövülmüş sarmısakla birlikte sıvıyağda kavurun.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın ve kavrulmakta olan soğana ekleyin.
Kızarmış patlıcan, ince doğranmış biber, çekirdekleri çıkarılmış zeytin ve kapariyi ilave edin.
Tuz ekleyip kapağı kapalı olarak birkaç dakika pişirin.
Makarnayı süzün ve hazırladığınız patlıcanlı sosla karıştırıp servis tabağına alın.
Dilerseniz domates dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip sıcak olarak servis yapın.
Makarnayı tuzlu suda haşlayın.



FIRINDA MAKARNA
MALZEMELER: 1 paket kalın çubuk makarna,  2,5 çorba kaşığı tereyağı,  
2 çorba kaşığı un,  2,5 su bardağı süt,  2 vumurta
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri,  Tuz,,  karabiber

Hazırlanışı:  Büyük ve derin bir tencereye bol su doldurun. İçine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyup kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra makarnayı kırmadan suya atıp yumuşayıncaya kadar yaklaşık 8-10 dakika pişirin, bir kevgire boşaltın, soğuk sudan geçirerek süzülmeye bırakın. Küçük bir tencerede 2 çorba kaşığı tere yağını eritin, içine unu koyup tahta kaşıkla karıştırarak un sarancaya kadar kavurun. Sütü ilave edin, kısık ateşte karıştırmayı sürdürerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ateşten alın. El dayanacak kadar ılındığında içine tuz, karabiber koyun ve yumurtaları kırıp hızlı hızlı karıştırın.
Fırını 200 derecede ısıtın. Bir borcamı veya fırın tepsisini kalan tereyağı ile yağlayın. Hazırladığınız sosun yarısını tepsiye döküp bir kaşıkla düzleştirin. Üzerine süzülmüş makarnayı koyup, elinizle veya bir kaşığın tersiyle bastırarak düzleyin Kalan sosu üzerine dökün. En üstüne peynir rendesini serpiştirip fırının orta rafında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirip 5-10 dakika dinlendirdikten sonra üzerine karabiber serperek servis yapın.

 
 
BOLONEZ SOSLU MAKARNA
Malzemeler: 1 paket spagetti makarna,  1 tane soğan,  2 diş sarımsak,  2 yemek k.salça
2 tane domates,  1 adet kereviz,  1 adet havuç,  250 gr. kıyma,  zeytinyağı,  tuz

Hazırlanışı: Biz bu arada sosunu hazırlayalım. Tavaya yemeklik doğradığımız, soğan ve sarımsağı alalım sote edelim. Üzerine rondoda çektiğimiz havuç ve kerevizi ekleyelim, kıymayı da ilave edip karıştırarak kavuralım. Küp doğradığımız domates ve domates salçasını (az bir suyla akışkan hale getirdiğimiz) ilave edelim, bir süre pişirelim içindeki sebzeler pişince (koyulaşmış olmalı) ocaktan alalım.
Tenceredeki haşlanmış makarnanın üzerine kerevizli sosu döküp karıştıralım. Servis tabağına alalım, üzerine rende kaşar peyniri serpelim. Son olanakta ince kıydığımız maydanozu serpip servise sunalım. Afiyet olsun.
Bir tencereye suyu alalım(suyu fazla koymayınız suyunu çektirerek haşlayacağız makarnayı)kaynayınca makarnayı ilave edelim haşlamaya bırakalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder