TESTİ KEBABI
Malzemeler: 1,5 kilo orta yağlı koyun eti (kuşbaşı doğranmış), 60 adet arpacık soğanı
Hazırlanışı: 1. Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel
çömlekler vardır.Bu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir.
2. Çömleğe Sana ve etleri koyun.Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirin.Kömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalır.Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayın.Kömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz.
3. Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin.
4. Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Çömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayın.Yine ateşe oturtun.
5. Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirin.Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin.Hamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartın.Kebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın.
PÜF NOKTASI:
Testi Kebabı pişerken,et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyin.Çömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir.
2 çorba kaşığı Sana, Yarım çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş)
2 büyük domates(küp doğranmış), Tuz, Üzerine kimyon-karabiber
Hamur için: l su bardağı un, Yarım su bardağı su
2 büyük domates(küp doğranmış), Tuz, Üzerine kimyon-karabiber
Hamur için: l su bardağı un, Yarım su bardağı su
Hazırlanışı: 1. Bu yemek için,altları su testisi gibi,ağzı beş parmak kadar genişlikte özel
çömlekler vardır.Bu tür bulunmadığı taktirde,uygun başka bir çömlekte de pişirilebilir.
2. Çömleğe Sana ve etleri koyun.Yanmış mangal kömürünün ortasındaki kömürleri yanlara alarak yer açın;buraya çömleği yerleştirin.Kömür közleri,
çömleğe değecek şekilde kalır.Zaman zaman çömleğin kulplarından tutup içindeki etleri silkeleyerek, etlerin eşit pişmesini sağlayın.Kömür ateşi olmadığı zaman,fırında da pişirebilirsiniz.
3. Etlerin suyu çekilip kavrulmaya başlayınca, arpacık soğanları,domates, salça ve tuzu ekleyin; karışması için silkeleyin.
4. Un ve suyu karıştırarak,kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlayın.Çömleğin ağzını bir bezle bağlayıp,etrafını hamurla sıvayın.Yine ateşe oturtun.
5. Bu ateşte,50-60 dakika kadar,zaman zaman silkeleyerek pişirin.Ateşten alıp 20 dakika dinlendirin.Hamurla sıvanan ağzı açıp,hamurunu çıkartın.Kebabın üzerine kimyon ve karabiber serpip servis yapın.
PÜF NOKTASI:
Testi Kebabı pişerken,et ve sebzelerin güveçte yapışmamaları için,arada bir kulplarından tutup silkeleyin.Çömleğin ağzındaki hamur pişince, içindeki yemek de pişmiş demektir.
BAHÇIVAN KEBABI
Malzemeler: 1 baş kuru soğan, 120 gr. kuşbaşı et, 1 tatlı kaşığı katıyağ
1/2 adet ince doğranmış sakız kabağı, 1 adet çarliston biber
1/2 adet kuşbaşı doğranmış patlıcan, 2 adet domates, 1 adet patates
1/2 çay bardağı su, Yeterince tuz, karabiber ve kekik
Hazırlanışı: Rendelenmiş soğanı, kuşbaşı eti ve katıyağı mikrodalga orta yüksek (med high) ya da (750W) gücünde 3 dakika pişirin.Karıştırıp çok ince doğranmış kabağı ve çarliston biberleri ekleyip aynı güçte 3 dakika pişirin.
Karıştırıp kuşbaşı doğranmış patates ve patlıcanları ekleyin. Mikrodalga gücü değiştirmeden 3 dakika pişirin.Kabuğu soyulmuş parça domates ve yarım çay bardağı su ilave edip aynı güçte 9 dakika pişirin.
5 dakika dinlendirip sıcak sıcak ikram edin.
[NOT] Tuz, karabiber ve kekiği dinlendirmeden önce ekin. Pişme süresi : 18 dakika. Dinlendirme : 5 dakika.
1/2 adet kuşbaşı doğranmış patlıcan, 2 adet domates, 1 adet patates
1/2 çay bardağı su, Yeterince tuz, karabiber ve kekik
Hazırlanışı: Rendelenmiş soğanı, kuşbaşı eti ve katıyağı mikrodalga orta yüksek (med high) ya da (750W) gücünde 3 dakika pişirin.Karıştırıp çok ince doğranmış kabağı ve çarliston biberleri ekleyip aynı güçte 3 dakika pişirin.
Karıştırıp kuşbaşı doğranmış patates ve patlıcanları ekleyin. Mikrodalga gücü değiştirmeden 3 dakika pişirin.Kabuğu soyulmuş parça domates ve yarım çay bardağı su ilave edip aynı güçte 9 dakika pişirin.
5 dakika dinlendirip sıcak sıcak ikram edin.
[NOT] Tuz, karabiber ve kekiği dinlendirmeden önce ekin. Pişme süresi : 18 dakika. Dinlendirme : 5 dakika.
KIYMALI TACO
Malzemeler: 6 adet için, 1 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 300 gram kıyma
6 adet Taco kabuğu (Santa Maria marka kullandım. Bir pakette12 adet var.)
1 kase Iglo renkli biber (Yoksa ince uzun (jülyen) doğranmış 1 adet kırmızı biber, 1 adet sarı biber,2 adet çarliston biber), 2 yemek kaşığı domates rendesi
Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber
Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri ya da parmesan peyniri, Doğranmış maydanoz
1 kase Iglo renkli biber (Yoksa ince uzun (jülyen) doğranmış 1 adet kırmızı biber, 1 adet sarı biber,2 adet çarliston biber), 2 yemek kaşığı domates rendesi
Değirmen deniz tuzu, değirmen karabiber
Üzeri için; Rendelenmiş kaşar peyniri ya da parmesan peyniri, Doğranmış maydanoz
Yapılışı:Yemeklik doğradığınız soğanı, yağı ısıttığınız tavada saydamlaşana kadar kavurun.
Üzerine renkli biberleri ekleyin.
Kıymayı da ilave edip rengi değişene kadar kavurun.
Domates rendesi ve baharatları da ekledikten iyice pişirin.
Tacoları 125 derece fırında 15 dakika kadar ısıtın.
Isıttığınız tacoların içlerine 2-3 yemek kaşığı kıymalı harcınızı paylaştırın.
Üzerine rendelenmiş peynir ve doğranmış maydanozları serpin.
Sıcak servis yapın.
MEKSİKA KÖFTESİ
Malzemeler : Yarım kilo, dana kıyma, 250 gram, kuzu kıyma, 1 tane, yumurta
Hazırlanışı: Karıştırma kabına, kıymaları alalım, üzerine ufalanmış ekmeği, tuzu, naneyi ve karabiberi alalım. Üzerine yumurtayı kıralım yoğurarak kıvama getirelim harçtan yumurtadan biraz küçük köfteler yapalım. Hazırladığımız köfteleri, bir kenara alalım biz bu arada sosunu hazırlayalım. Bir tavaya, yağı alalım kıyılmış soğanı üzerine alalım soteleyelim, üzerine domates ve sarımsağı ilave edelim, yaklaşık 20 dakika pişirelim. İndirmeden önce tuz ve karabiberini ayarlayalım.
Hazırladığımız köfteleri, kızartalım servis tabağına alalım, üzerine hazırladığımız sosu döküp servise sunalım.
1 dilim ekmek (kalın), tuz, nane, karabiber
Sos malzemeleri: 1 tane, orta boy soğan(kıyılmış), 5 tane, orta boy domates (rende)
1 diş sarmısak(dövülmüş), tuz,karabiber, 2 yemek, kaşığı sıvı yağ
Sos malzemeleri: 1 tane, orta boy soğan(kıyılmış), 5 tane, orta boy domates (rende)
1 diş sarmısak(dövülmüş), tuz,karabiber, 2 yemek, kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Karıştırma kabına, kıymaları alalım, üzerine ufalanmış ekmeği, tuzu, naneyi ve karabiberi alalım. Üzerine yumurtayı kıralım yoğurarak kıvama getirelim harçtan yumurtadan biraz küçük köfteler yapalım. Hazırladığımız köfteleri, bir kenara alalım biz bu arada sosunu hazırlayalım. Bir tavaya, yağı alalım kıyılmış soğanı üzerine alalım soteleyelim, üzerine domates ve sarımsağı ilave edelim, yaklaşık 20 dakika pişirelim. İndirmeden önce tuz ve karabiberini ayarlayalım.
Hazırladığımız köfteleri, kızartalım servis tabağına alalım, üzerine hazırladığımız sosu döküp servise sunalım.
PATLICAN KEBABI
Malzemeler: 500 gr. az yağlı koyun eti, 5 adet iri patlıcan, 3 adet iri domates1 kaşık yağ, 1 bardak kızartma yağı, Tuz, karabiber
Hazırlanışı: Etler kuşbaşı doğranır. Bir kaşık yağ ile çevrilerek suyu çektirilir. Fındık
büyüklüğünde doğranmış domates eklenerek etler yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir ve yuvarlak bir tencerenin dibine kümelenir. Patlıcanlar soyulup dörde bölünür, üç parmak uzunluğunda parçalara kesilir ve yağda kızartılarak tenceredeki etlerin etrafına istif edilir. Tuz ve su veya et suyu konur, hafif ateşte pişirilir. Yemek zamanı servis tabağına ters çevrilir. Maydanoz yapraklarıyla süslenir
büyüklüğünde doğranmış domates eklenerek etler yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirilir ve yuvarlak bir tencerenin dibine kümelenir. Patlıcanlar soyulup dörde bölünür, üç parmak uzunluğunda parçalara kesilir ve yağda kızartılarak tenceredeki etlerin etrafına istif edilir. Tuz ve su veya et suyu konur, hafif ateşte pişirilir. Yemek zamanı servis tabağına ters çevrilir. Maydanoz yapraklarıyla süslenir
ANALI KIZLI KÖFTE
MALZEMELER:250 Gr. kuşbaşı et , yarım kg. yağsız kıyma, ayrıca içi için , 200 gr. kıyma
3 su b. orta bulgur, 2 tane kuru soğan , 2 çorba k. tere yağ, yarım çay b. sıvı yağ
2 çorba k. domates salçası, 1 tutam maydanoz, 1 tane yumurta, karabiber, pul biber
kimyon, kuru nane,
HAZIRLANIŞI: Öncelikle içimizi hazırlayalım, kuru soğanı küp doğrayıp tencereye alıp 1 çorba k. tere yağını ve sıvı yağın yarısını koyup pembeleştirin içi için aldığımız 200 gr. kıymayı ekleyip kavuralım salçayı koyup 1 dk. daha pişirip ocaktan alın maydanozu ve baharatları ilave edip karıştıralım harcımız hazır.
Şimdi hamurunu yoğuralım bulguru , kıymayı, yumurtayı, tuz, 1 çay k. pul biberi,azar azar su vererek iyice yoğuralım hamurdan cevizden daha büyük parçalar koparıp içli köfte gibi açıp içine hazırladığımız harçtan koyup ağzını kapatın köftelerimizi bu şekilde iç harç bitene kadar yapıyoruz kalan hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın .
Köftelerimizi pişireceğimiz suyunu hazırlayalım kuru soğanı kalan yağlarla pembeleştirip kuşbaşı etleri ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim ve salçayı ekleyip 1 dk. daha kavurup 5 su b. suyu ekleyip 10 dk. pişirelim köfteleri ilave edip biraz daha pişirip sıcakken servis yapalım ..AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder