21 Ağustos 2013 Çarşamba

İNCİR REÇELİ
Malzemeler: 1/5 Kg. olgun incir en ufaklarından,  1/5 kg. toz şeker
yarım limon,  2 su b. su
HAZIRLANIŞI: İncirler yıkanır büyükçe tencereye konur üzerine toz şeker dökülür , bir gece beklettikten sonra orta hararette bir ateşte pişirilir . Kaynamaya başlayınca köpüğü alınır ve yarım limon suyu eklenir , reçelin suyu iyice koyulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakılır . Soğuduktan sonra kavanoza boşaltılır ..
 
 
 
ÇİLEK REÇELİ
Malzemeler: 2 kg. çilek,   2 kg. şeker,    1 limon suyu

Hazırlanışı:Çilekleri ayıklayıp temizleyelim,
1 gece önceden şekerle karıştırıp bekletelim ,ocağa koyup istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim indirmeden önce limon suyunu koyup 5 dk. daha pişirelim ve indirelim Su eklemenize gerek yok çünkü bekleyince kendi suyunu bırakacaklardır isterseniz uzun süre saklamak için sıcakken cam kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters bir şekilde indirelim böylece uzun süre saklayabiliriz uzun süre saklayacağınız reçeli biraz daha koyulaştırmalıyız çünkü reçel kaldıkça sulanır .



     VİŞNE REÇELİ
Malzemeler: 2 Kg.vişne,   2 kg. toz şeker,   1 limon suyu

HAZIRLANIŞI:Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp şekerle karıştırıp 1 gece bekletip pişirelim istedidimiz kıvama gelinceye kadar pişirelim indirmeden 5dk. önce limon suyunu ekleyip indirelim pişirirken su eklememize gerek yok çünkü 1 gece bekleyince kendi suyunu salacaktır.
 
 
 
                 
AYVA REÇELİ
  
Malzemeler: 3 tane ayva,  4 çay finçanı, şeker,  2 çay fincanı, su
3 tane, karanfil,  1 çay fincanı, ceviz,   limon
Hazırlanışı: Öncelikle ayvaları, yıkayıp kabuğunu soyalım, küp küp doğrayalım tencereye alalım üzerine 2 fincan suyu alıp pişmeye bırakalım.
Ayvalar pişince, üzerine toz şeker ve karanfili ilave edelim. pişirmeye devam edelim. Kıvama gelince, içine limon ve cevizleri ilave edelim. Birkaç dakika sonra ocaktan alalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder