21 Ağustos 2013 Çarşamba

ALINTI AMA HARİKA GÖRÜNÜYOR MUTLAKA DENERİM :))

Çikolata Dolgulu Kek Yapalımmm

Malzemelerimiz

* 3 adet yumurta * 1 su bardağı pudra şekeri * yarım su bardağı sıvıyağ * yarım su bardağı süt * 1,5 su bardağı un *yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı mısır nişastası *1,5 paket kabartmatozu *1 paket vanilya dolgu kreması için; *1 yemek kaşığı un *1 yemek kaşığı mısır nişastası *2,5 su bardağı süt *1 paket kakao (25 gr.) *80 gr. bitter çikolata

Yapalımm

*derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sırasıyla sıvıyağ, süt, un, mısır nişastası ve en son kabartmatuzuyla, vanilya eklenir. *yağlanmış kalıba dökülen karışım, önceden ısıtılmış fırında 160 c de pişirilir. *tamamen soğuyan kek ilk fotoğrafta görüldüğü gibi üst kısmından kesilir. *içi oyularak önceden hazırlanan çikolatalı karışımla doldurulur. (kekin içinden çıkan kısımlar daha sonra truff yapımında kullanılabilir ya da 1 bardak meyve suyuyla babanız tarafından tüketilir:) *dolgu kremasının üzerine 50 gr. kadar erimiş çikolata (benmari usulu) sürdüm ki üst parça güzel yapışsın. *buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çikolata ve file fındıkla süsleyebilirsiniz.


BU ARADA KIZLAR LİNKE TIKLAYIP SAYFAMA DESTEK OLURMUSUNUZ.....>https://www.facebook.com/Anneyim4   AnneLeR TopLanıYoR
ÇİKOLATA DOLGULU KEK
Malzemeler:  3 adet yumurta ,   1 su bardağı pudra şekeri,   yarım su bardağı sıvı yağ,   yarım su bardağı süt ,   1,5 su bardağı un ,  yarım su bardağı + 2 yemek kaşığı mısır nişastası ,  1,5 paket kabartmatozu ,  1 paket vanilya,  
  dolgu kreması için; 1 yemek kaşığı un,   1 yemek kaşığı mısır nişastası ,  
2,5 su bardağı süt ,  1 paket kakao,   (25 gr.)80 gr. bitter çikolata

derin bir kapta yumurta ve şeker iyice çırpılır.sırasıyla sıvı yağ, süt, un, mısır nişastası ve en son kabartma tuzuyla, vanilya eklenir. *yağlanmış kalıba dökülen karışım, önceden ısıtılmış fırında 160 c de pişirilir. *tamamen soğuyan kek ilk fotoğrafta görüldüğü gibi üst kısmından kesilir. *içi oyularak önceden hazırlanan çikolatalı karışımla doldurulur. (kekin içinden çıkan kısımlar daha sonra truff yapımında kullanılabilir ya da 1 bardak meyve suyuyla babanız tarafından tüketilir:) *dolgu kremasının üzerine 50 gr. kadar erimiş çikolata (benmari usulu) sürdüm ki üst parça güzel yapışsın. *buzdolabında yarım saat beklettikten sonra çikolata ve file fındıkla süsleyebilirsiniz.

KREMALI HAVUÇLU KEK
 Malzemeleri: 2,5 su bardağı (250 g) un,  1 paket hamur kabartma tozu
1 limon kabuğu rendesi,  1/2 çay kaşığı tarçın,  2 su bardağı (350 gram) şeker
4 su bardağı (320 gram) havuç rendesi,  4 yumurta,  1 su bardağı (200 m1) sıvı yağ
1 su bardağı (80 gram) dövülmüş ceviz
Krema Malzemeleri: 1/2 çay bardağı (yaklaşık 25 gram) mısır nişastası,  2 su bardağı (350 gram) toz şeker,  2 su bardağı (400 mi) süt,  1/2 çay bardağı (25 gram) un
1 paket şekerli vanilin

Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri bir kapta blebdır yardımıyla güzelce çırpalım. Üzerine yağ, tarçın, limon kabuğu hamur kabartma tozu, un, ve havuç rendesi ile dövülmüş cevizi ilave edelim. Bir süre daha çırpalım ve 24 cm genişliğindeki yağlanmış kek kalıbına dökelim.
Daha önceden 175°C’de ısıttığımız fırında, 45-55 dakika pişirelim. Pişen kekimizi fırından alalım ve bir süre soğumaya bırakalım.
Krema için, nişasta, şeker, süt ve unu bir tencereye katalım. Karıştıra karıştıra iyice kaynatalım. Kaynama bağladıktan hemen sonra ocağı biraz kısalım ve şekerli vanilini katıp, 3-4 dakika kadar kaynatalım.
Soğuyan keki enlemesine ikiye ayırarak kremayı ortasına sürelim.
Üzerinede diğer kek parçasını kapatalım ve hafif bir şekilde bastıralım.
Soğuduktan sonrada kekimizi dilimleyelim ve isteğe görede üzerine pudra şekeri serperek servis yapalım. 
 
 
RULO PASTA
Malzemeler: Keki için:3 yumurta,  3 çorba k. un,  1 çay b. toz şeker
yarım çay b. soğuk su,   1 p. vanilya,  1 p. kabartma tozu
İÇ HARCI İÇİN:2 Muz, 2 çorba k. damla çikolata
KREMASI İÇİN: 100 gr. çikolata,  100 gr. margarin,  1 çay b.süt
limon kabuğu rendesi,  4 çorba k.pudra şekeri
ÜZERİ İÇİN:3 çorba k. antep fıstığı,  4 çorba k. hindistan cevizi
1 p. krem şanti,  1 su b. soğuk süt

HAZIRLANIŞI:Şekeri yumurtayı mikserle çırpıp kek için olan diğer malzemeyi de ilave edip yağlı kağıt üzerine yayıp fırında 10 dk. pişirip kağıtla birlikte rulo haline getiriyoruz rulomuz dinlenirken biz kremayı hazırlayalım
 100 Gr. çikolatayı benmari usulü eritip oda sıcaklığında yumuşamış margarini, limon rendesini, sütü, şekeri, ilave edip karıştırıyoruz , soğumuş olan kekimizi açıp arasına hazırladığımız bu kremayı sürüp muzları bütün olarak arasına koyun damla çikolataları serpip rulomuzu tekrar sarın ve üzerini krem şanti ile süsleyin hindistan cevizi serpin antep fıstıklarını en üste serpin ve buz dolabında 2 saat dinlendirin servis yapın..
AFİYET OLSUN

PREFİTEROL
MALZEMELER: 1 Tatlı k. şeker ve tuz,  1 su b.su
4 yumurta,  100 gr. margarin, 

HAZIRLANIŞI:Kaynar suya , margarini ilave edip unu koyup pişirerek sert bir hamur elde ediyoruz soğuduktan sora içerisine önce 1 yumurta kırp iyice yedirince diğer yumurtaları da teker teker ilave ediyoruz bu hamuru şanti torbasına koyup fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde  parçalar sıkıp 180 derecelik fırında   pişiriyoruz pişenhamurumuzun ortasından  beyaz kremayı şanti torbası yardımıyla içine sıkalım ve servis tabağına dizelim kakaolu kremayı üzerine gezdirip yeşil fıstıkda serpelim ve servis yapalım .

SİYAH KREMA: 1 Çay b. un ,  1 çay b. şekeri,  1 tencereye alıp, kavuralım 2 tatlı k. kakao ilave edip ,1 bardak süt ile karıştırarak pişirelim .BEYAZ KAKAO: 1 Çay b. unu, 1/5 su b. toz şekeri,ve vanilyayı 100 gr. süt ekleyip karıştırarak pişirelim.  




ÇİKOLATALI PASTA
MALZEMELER: 3 Yumurta,  1 su b. toz şeker,  1/5 su b. un,  1 p. kabartma tozu
1 p. vanilya,  çeşitli mevsim meyveleri
KREMASI İÇİN: 2/5 Su b. süt,  1 yumurta,  4 yemek k. un,  1 portakal ,  2 çorba k. margarin,  
ŞANTİ İÇİN:1 P. toz şanti,  1/5 su b. soğuk süt 
ÜZERİ İÇİN: Çikolata ve fındık

HAZIRLANIŞI:Yumurtayı ve şekeri köpürtüyoruz üzerine unu , vanilyayı, kabartma tozunu koyup karıştırıyoruz kıvamı normal kek kıvamı olacak.

KREMANIN HAZIRLANIŞI: Tencereye yumurtayı , sütü, toz şekeri ve unu koyup karıştırarak pişiriyoruz kaynayınca portakalın suyu ve rendesini ilave ediyoruz  ocaktan alıp margarini de ekleyip soğumaya bırakın.

Soğumuş kekin üzerinde oluşan şişkin kısmı kesip alıyoruz ve 3 kar olarak dilimliyoruz 1. kata kremanın yarısını döküyoruz ve üzerine doğranmış meyveleri serpip biraz şanti koyuyoruz 2. pasta kekini koyup tekrar aynı işlemi yapıyoruz son katını koyup elimizle biraz bastırıyoruz pastamızın her tarafına şanti sürüyoruz kalan kremaya benmari usulu erittiğimiz çikolatayı karıştırıp üzerine döküp kırık fındıkla süsleyip 1 gece buz dolabında bekletin . 


       KELEBEK PASTA
Malzemeler:5 yumurta ,  1su b . sıvıyağ,  1 su b.toz şeker,  3 su b. un
1 su b. süt,  3 çorba k. kakao,  2 p. hamur kabartma tozu,  1 çay k. limon suyu
kreması için: Yarım lt. süt,  3 çorba k. un ,  1p. vanilya
arası için :2 tane muz,  1 çay b. kırık ceviz
üzeri için:2 p. krem şanti,   2 su b. süt
keki ıslatmak için :vişne suyu veya arzu ettiğimiz herhangi bir meyve suyu yada süt

Hazırlanışı:Önce şantiyi köpürtüp dolaba koyalım.

Kekimiz için önce şekeri ve yumurtaları mikserle köpürtelim,
ve önce sıvı malzemeleri, kuruları ekleyip  karıştıralım yağlayıp unladığımız fırın tepsisine boşaltalım 180 drclik fırında bıçağın ucunu batırarak pişip pişmedeğini kontrol edin eğer bıçağın ucu temiz ise pişmiştir ama kek hamuru bulaştıysa pişmemiştir.
kekimizi soğumaya bırakalım.
 Krema için olan malzemeyi bir tencereye alıp karıştırın ve ateşe koyun pişinceye kadar karıştırın soğumaya bırakın.

Siyan kekimizi önce naylon bir iple ortadan ikiye bölün
sonra yandaki resimde gördüğünüz gibi iki katıda üstüsten kaldırmadan ortadan bir şerit çıkartın yandaki parçaları ters çevirip şeridin yanına koyun üstteki parçaları kaldırın kekenizi ıslatın .
Arasına önce soğuyan kremaya 3 kaşık şanti ekleyip karıştırın kekin üzerine tamamını dökün , muzları ve cevizleri üzerine serpiştirin  kekin diğer üst parçalarını üzerine kapatın ve ıslatın kalan şantimizle tüm dışını kaplayıp sıvayın istediğimiz meyvelerle üzerini kelebek kanadı gibi süsleyin 2 saat buz dolabında bekletip servis yapın 
afiyet olsun.



HAŞHAŞLI KEK
MALZEMELER:3 yumurta , 3su b. un,  1su b. sıvıyağ,  1su b.şeker
1 su b. yoğurt,  1 çay b. haşhaş,  1 paket vanilya,  1 p. kabartma tozu,  1 çay b. süt
 
HAZIRLANIŞI:Şekeri ve yumurtaları önce çırpalım daha sonra önce sıvı sonra katı malzemeleri ilave edin
Yağladığımız ve unladığımız kalıbımıza harcımızı döküp 180 derecelik fırında  pişirelim pişmesini bıçağın ucunu batırıp kontrol edebiliriz bıçağın ucu temizse pişmiştir hamurlu ise pişmemiştir. Soğuduktan sonra kalıbından çıkarıp servis yapabiliriz.



ÇİLEK KREMALI RULO KEK
Malzeme: 8-10 kişilik
Kek için;,  4 adet yumurtanın sarısı,  4 adet yumurtanın akı,  4 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı un,  1 paket kabartma tozu
Pastacı Kreması için; 500 ml süt,  115 gram toz şeker (Yarım su bardağından 1 parmak fazla),  60 gram un (Yarım su bardağından 1 parmak az)
55 gram tereyağı,  Bir çimdik tuz (unun içine),   4 adet yumurtanın sarısı
5 adet küp doğranmış çilek
Hazirlanisi: Yumurta sarıları ile toz şekeri yaklaşık 5-6 dakika çırpın.
Un ile kabartma tozunu ayrı bir kaba eleyin.
Elediğiniz unlu karışımı çırptığınız karışıma katıp karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını bir tutam tuz ile kar beyaz oluncaya kadar çırpın. (Yumuşak tepecikler olması yeterli)
Çırptığınız yumurta aklarını, unlu karışımınıza 2 partide ekleyerek, silikon bir kaşıkla, aşağıdan yukarıya olacak şekilde çok söndürmeden karıştırın.
Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine döküp her yerine eşit olarak yayın.
150 derecelik fırında 14-15 dakika pişirin. (Pandispanyanız hemen pişeceği için fırının başından ayrılmayın. Fazla pişerse rulonuz kırılır).
Fırında pişen kekinizi bekletmeden çıkartın ve bir havlu bez yardımı ile rulo yapın, soğuyana kadar bekletin.
İç kreması için, sütün yarısını tencereye alın ve toz şekerle beraber ısıtın.
Sütün diğer yarısını ayrı bir kaba alın ve yumurta sarılarını ekleyip bir çatalla çırparak iyice karıştırın.
Sütlü yumurtaya unu da ekleyin ve çırpma teli ile karıştırmaya devam edin.
Tenceredeki şekerli süt kaynama noktasına gelince ocaktan alın.
Soğuk olan unlu karışımın üzerine azar azar koyarak karıştırın ve ılınmasını sağlayın.
Tüm karışımı tekrar tencereye koyup sürekli karıştırarak pişirin.
Bir anda katılaşıp muhallebi kıvamına gelecektir. Katılaşmaya başladığı anda ocaktan alın ve tereyağını ilave edip sürekli karıştırarak eritin.
Doğradığınız çilekleri de ekleyip ayrı bir kaba alın ve üzeri kabuk tutmaması için streç filmle, üzerine yapışacak şekilde kapatın. Buzdolabına kaldırıp dinlendirin.
Soğuyan kekinizi açıp dinlenen kremanızı her yerine sürün ve tekrar rulo yapın.
Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp tercihen bir gece buzdolabında dinlendirin. (Vaktiniz yok ise, 3-5 saat dinlendirin).
Üzerini çilek ile süsleyip dilimleyerek servis yapın.



PEYNİRLİ KEK
Malzemeler: 1 Paket sade kek karışımı,  4 tane yumurta
3 yemek kaşığı, yumuşak margarin,  1,5 çay fincanı, süt,  100 Gram, beyaz peynir
Bir miktar, dere otu,  Bir miktar, maydanoz
Üzeri İçin: Çörek Otu

Hazırlanışı: Karıştırma kabına, yumurtaları kıralım ve çırpalım. Üzerine margarini, sütü ve kek karışımını alalım karıştırmaya devam edelim. Dereotunu ve maydanozu doğrayıp peynirle karıştırıyoruz, harcın içine alalım kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbına kek harcını dökelim. Üzerine çörek otu serpelim, 180 derecelik ısıda pişirelim. Farklı bir kek tarifi. Afiyet olsun.
 
                
          
                    BAKLAVA TARİFİ                           
MALZEMELER: Yaklaşık 6 su bardağı baklavalık un,  3 yumurta,  1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su,  Yarım çay bardağı zeytinyağı,  Bir tutam tuz,  500 gr ceviz,
250 gr buğday nişastası
ÜZERİ İÇİN: 250 gr (10 çorba kaşığı) tereyağı (tercihen sadeyağ)
ŞERBETİ İÇİN: 4 su bardağı toz şeker,  4 su bardağı su,  Yarım limonun suyu

HAZIRLANIŞI: Geniş bir yoğurma kabına unun yarısını eleyerek koyun. Unun ortasını havuz biçiminde açın. Ortadaki havuza yumurta, süt, su, zeytinyağı ve bir tutam tuz koyun. Önce parmak uçlarınızla ortadaki bu karışımı karıştırın. Daha sonra parmak uçlarınızla kenarlardaki undan da alarak yumuşak kıvamlı bir hamur haline getirin. Gerektikçe un ilave edin. Hazırladığınız hamurdan 20 beze yapın. Bezeleri unlanmış mutfak tezgâhı üzerinde teker teker yoğurarak özlendirin. Üstlerini bir bezle örtüp 20-30 dakika dinlendirin. Cevizi ayıklayıp incecik dövün. Geniş bir tepsiyi yağlayın. Hazırladığınız bezelerden birini mutfak tezgâhına alın. Birer avuç nişasta ve unu altına üstüne paylaştırın. İnce bir oklavayla, açabildiğiniz kadar ince açın. Hazırladığınız baklava yufkasını düz bir şekilde tepsiye döşeyin. Tepsiden sarkan kısımlarını kesip ayrı bir yerde biriktirin. Yufkanın üzerine elinizle ceviz serpiştirin. Tüm bezeleri bu şekilde açarak aralarına ceviz serpiştirip tepsiye döşeyin. Kat kat bütün yufkaları tepsiye yerleştirdikten sonra keskin bir bıçakla baklava dilimlerini kesin. Fırını 170 (turbo 150) derecede ısıtın. Bir tavada tereyağını eritin. Fokur fokur kaynaymca ateşten alıp hemen baklava tepsisinin üzerine gezdirin. Tereyağı yufkaya değdikçe cızır cızır etmeli.
Tepsiyi sıcak fırınıalttan ikinci rafına yerleştirin. Baklavanın üzeri pembeleşmeye başlayınca fırın sıcaklığını 150 (turbo 130) dereceye düşürün. Toplam 30-40 dakikada baklavanın içi de pişmiş olur. Tepsiyi fırından alıp ılınmaya bırakın. Suyla şekeri ateşe koyup bir taşım kaynatın. Şerbet hafifçe koyulaşana kadar, yaklaşık 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Üzerine limon suyunu sıkıp 1-2 dakika sonra ateşten alın. Baklava ılık, şerbet sıcakken şerbeti baklavanın üzerine gezdirin. 2-3 saat, şerbetini çekmesi için beklettikten sonra tatlımızı servis yapabilirsiniz. 
NOT: Baklavanızın daha da kıtır kıtır olmasını istiyorsanız, buğday nişastası yerine aynı ölçülerde mısır nişastası kullanabilirsiniz
 
 
                                                                                                                 
                  
PANCAKE TARİFİ     
Malzemeler:1 Çay fincanı, süt,  1 bardak + 1 kaşık un,  2 tane, yumurta
1 yemek, kaşığı toz şeker,  1 miktar, tuz,  1 paket kabartma tozu
Bir miktar yağ (tavayı yağlamak için)

Hazırlanışı:Öncelikle şeker ile yumurtaları çırpalım. Üzerine unu yavaş yavaş un ve tuzu ekleyelim, bu arada karıştırmaya devam edelim. Sütü katalım, kıvama gelene kadar karıştırma işlemine devam edelim. Hazırladığımız harcı, 1 saat buzdolabında dinlendirmeye bırakalım.
Süre sonunda, dolaptan alalım, kabartma tozunu ilave edelim iyice karıştıralım. Tavanın içine az yağ alıp kızdıralım, bir kaşık hamurdan alıp kızmış yağın içine boşaltalım, arkalı önlü pişirelim. Dilediğiniz, malzemelerle (bal, reçel, nutella) servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

NOT :Hamuru çok karıştırmamak lazımmış. Yoksa pancakeler lastiksi bir yapıya sahip olurmuş. Pişirirken tavanın büyüklüğüne ve ustalaşma durumunuza göre aynı anda 3-4 tane pişirebilirsiniz. Pişirdiklerinizi üst üste koyarsanız daha geç soğurlar.
 
LİMONLU CHEECE  KEK
Malzemeler: Tabanı için: 100 gr yulaflı bisküvi,  50 gr tereyağı
peynirli harcı için: 2 p. labne peyniri ,  1,5 çay fincanı toz şeker,  1 tane yumurta
yoğurtlu krema için: 1 kase süzme yoğurt,  1 çay fincanı tozşeker,  2 ç.k. un,
1 tane yumurta,  1 limon kabuğu rendesi
limon sos için: 1 tane limon,  2 yemek k. tozşeker,  1 çay b. su,  1 tatlı k. nişasta
Hazırlanışı: Karıştırma kabına, eritilmiş ve soğutulmuş margarini alalım, üzerine parçalayıcıda un gibi yaptığımız bisküvileri ilave edelim iyice karıştıralım. Pasta çemberinin içine dökelim bastıralım.
Bir kapta şeker ve yumurtaları miske ile çırpalım, üzerine labne peynirlerini ilave edip çırpmaya devam edelim. Özleşen karışımı hazırladığımız bisküvilerin üzerine dökelim.180 derecelik ısıda 10–12 dakika pişirelim.
Biz bu arada yoğurtlu kremasını hazırlayalım, bunun için çukur bir kaba yumurtayı ve şekeri alalım mikser ile çırpalım. Üzerine, yoğurdu, unu ve limon rendesini ilave edip çırpmaya devam edelim kıvama gelince yoğurtlu kremayı fırından çıkarıp soğuttuğumuz kekin üzerine dökelim ve tekrar fırına sürelim 12 dakika pişirelim.
Limon sosu için:2 yemek kaşığı şekeri küçük bir tavaya alalım, üzerine 1 bardak çay bardağı suyu ekleyelim,1 limonun suyu, nişasta ilave edip karıştırarak kıvama gelene kadar kaynatalım.
Pişen keki fırından çıkaralım,5 dakika sonra hazırladığımız limon sosunu dökelim(soğuk olacak) 3–4 Saat buzdolabında bekletip servise sunabiliriz. İçine sevgimizi katmayı unutmayınız. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder