İNCİR REÇELİ
Malzemeler: 1/5 Kg. olgun incir en ufaklarından, 1/5 kg. toz şeker
yarım limon, 2 su b. su HAZIRLANIŞI: İncirler yıkanır büyükçe tencereye konur üzerine toz şeker dökülür , bir gece beklettikten sonra orta hararette bir ateşte pişirilir . Kaynamaya başlayınca köpüğü alınır ve yarım limon suyu eklenir , reçelin suyu iyice koyulaşınca ateşten alıp soğumaya bırakılır . Soğuduktan sonra kavanoza boşaltılır ..
ÇİLEK REÇELİ
Malzemeler: 2 kg. çilek, 2 kg. şeker, 1 limon suyu
Hazırlanışı:Çilekleri ayıklayıp temizleyelim,
1 gece önceden şekerle karıştırıp bekletelim ,ocağa koyup istediğimiz kıvama gelene kadar pişirelim indirmeden önce limon suyunu koyup 5 dk. daha pişirelim ve indirelim Su eklemenize gerek yok çünkü bekleyince kendi suyunu bırakacaklardır isterseniz uzun süre saklamak için sıcakken cam kavanozlara doldurup kapağını kapatıp ters bir şekilde indirelim böylece uzun süre saklayabiliriz uzun süre saklayacağınız reçeli biraz daha koyulaştırmalıyız çünkü reçel kaldıkça sulanır .
VİŞNE REÇELİ
Malzemeler: 2 Kg.vişne, 2 kg. toz şeker, 1 limon suyu
HAZIRLANIŞI:Vişnelerin çekirdeklerini ayıklayıp şekerle karıştırıp 1 gece bekletip pişirelim istedidimiz kıvama gelinceye kadar pişirelim indirmeden 5dk. önce limon suyunu ekleyip indirelim pişirirken su eklememize gerek yok çünkü 1 gece bekleyince kendi suyunu salacaktır.
|
21 Ağustos 2013 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder