İlk günkü tazeliğini korusun!
Sakladığınız unun uzun süre bozulmadan kalmasını mı istiyorsunuz? O halde içine bir adet defne yaprağı yerleştirirseniz, böceklenmeyi önlemiş olursunuz.
Sadece 15 saniye yeterli
Sarımsak dişlerini daha rahat soymak için yapmanız gereken çok basit; sarımsakları 15 saniye mikrodalga fırında tutmanız yeterlidir
Mükemmel dilimler
Eti keserken küçük dilimler elde etmek istiyorsanız, hafif donuk haldeyken kesmeye başlayınız.
Evde kebap keyfi
İşte lezzetli kebapların sırrı; Kebap yaparken etinizin daha lezzetli olmasını istiyorsanız, eti doğradıktan sonra üzerine pişmiş süt dökmeyi deneyin. Farkı siz ve misafirleriniz hissedeceksiniz.
Taptaze ekmekler
Bayatlayan ekmeklerinizi taze hale getirmek için bir kese kağıdına koyun ve üzerine su serperek 10 dakika kadar fırında bekletin. Ekmekleriniz taptaze olacak!
Yumuşacık etlerin sırrı
Fırında et yaparken sertleşmesini istemiyor musunuz? O halde önce fırını iyice ısıtın ve ızgarayı yağladıktan sonra etleri içine yerleştirin. Böylece etleriniz yumuşacık olacak!
Kokuyu önleyin
Pratik ama etkili bir ipucu daha! Karnabahar pişirirken kokusundan rahatsız oluyorsanız, birkaç dilim ekmeği tülbente sararak tencereye yerleştirin. Bu kokuyu önleyecektir.
Mükemmel tatlılar
Tatlı severler dikkat! Puding ve çikolata soslarınızın üzerine kabuklanmaması için çok ince bir kat tereyağı veya krema sürün. Kabuklanma yok olacaktır.
Kendinizi yakmayın
Kızartma yaparken yanmayın:) Yiyecekleri kızartmadan önce kuru olmalarını sağlayın. Yaş yiyecekler yağla temasında sıçrama ve kabarma yapacaktır.
Hep yeşil kalsın
Gurme Sultan’dan pratik ama etkili bir ipucu daha! Yeşil sebzelerin pişirme esnasında rengini kaybetmemesi için kapağı hafifçe açık tutmanız yeterli olacaktır.
Çatallarınız parıldasın
Çatal ve bıçaklarınız kararıyorsa, makinenizin deterjan gözüne ayda bir kere çamaşır suyu koyun. Çatal ve bıçaklarınız parlayacaktır.
Bal gibi
Donmuş veya şekerlenmiş balı eski kıvamına getirmek için kavanozu ile birlikte sıcak su dolu bir kapta bekletin, balınız eski kıvamına dönecektir.
Muzların kararmasını önlemek için dalından koparıldığı yeri streç film ile kaplamanız yeterlidir.
Ancak kararmış muzun çok daha faydalı olduğunu hatırlatmak isteriz.
KARBONATIN NELER YAPABİLDİĞİNİ KİMSE BİLMİYOR!
* Evinizdeki halıları süpürseniz de silseniz de zamanla kokmaya başlar. Halı yıkamacılara verdiğiniz halı bilin ki, en kötü kimyasal deterjanla, yerlerde araba yıkanır gibi yıkanmaktadır. Oysa kokuyu
çıkarmak için şunu yapabilirsiniz. Bir iki avuç karbonatı halının her tarafına serpin ve 1-2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile iyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan eser kalmayacaktır! * Buzdolabınızdaki kokuyla baş edemiyorsunuz. Bütün yiyecekleri dışarı çıkar, sil, süpür, kurula vs. uğraşmak istemiyorsanız bir kâse karbonatı buzdolabının bir köşesine koyun ve 4-5 günde bir karıştırın. Kötü kokuların yok olduğunu göreceksiniz! Ayrıca dolaptaki meyve sebzelerin bayatlamasını az da olsa geciktirecektir! * Halı, koltuk, elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp, deterjana saldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renk dokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine karbonat dökün ve üzerini hafifçe ıslayın. 1-2 saat bekledikten sonra silin. Yağ lekesinden eser kalmayacaktır. Çünkü suyla birleşen karbonat yağları söküp atan doğal bir sabun haline gelir! * Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonat dökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahat edecek. * Ağız sağlığı ve diş bakımı için de karbonat çok önemlidir. Akşamları yatmadan önce 1'e 1 oranında tuz ile karıştıracağınız karbonat ile dişlerinizi fırçalayın. Diş çürüklerinde yerleşip yaşayan ve vücudu kansere hazırlayan bağışıklık yokedici virüslerin iki düşmanından birisi karbonattır. Sabaha kadar ağzınızda ve dişlerinizdeki bakteri ve virüsler karbonat ve tuzun etkin temizleyiciliği ile tamamen temizlenmiş şekilde uyuyacaksınız. Ayrıca ağız ve diş kokuları da önlenmiş olacaktır. Sonuç olarak; sirke, limon ve karbonat evinizde sadece mideniz için değil her türlü temizlikte ve pratikte kullanabileceğiniz doğal ürünlerdir. Mümkün olduğunca bu ürünleri kullanmaya özen göstermeniz; hem çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hem de yaşanabilir, nefes alan bir ev açısından çok önemlidir.
ÇOCUKLARINIZIN TABAKLARINI DAHA EĞLENCELİ BİR HALE GETİRMEK İÇİN SİZLERE BİRKAÇ FİKİR
SERVİS HİÇ BU KADAR ŞIK OLMAMIŞTI
SOFRANIZI SÜSLEME FİKİRLERİ
KAYISI ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI
Kayısı çekirdeği, yüzlerce yıldır ilaç ve kozmetik sektöründe kullanılmaktadır. Kayısının faydaları herkes tarafından az çok bilinmektedir. Peki kayısı çekirdeğinin faydaları neler biliyor musunuz ? Harward Universitesinde yapılan bir araştırmaya göre, kayısı çekirdekleri solunum ve savunma sistemleri için değerli bir destekleyicidir. Kayısı çekirdekleri akciğerler ve diğer solunum sistemleri için faydalıdır. Bu çekirdeklerden yemek bağışıklık
sisteminin kendini yenilemesine yardımcı olur.
Kayısı çekirdekleri bol miktarda B17 vitamini içermektedir. Bu vitamin kanser önleyici olarak olarak bilinmektedir. Günde en az 7-10 kayısı çekirdeği tüketilemesi tavsiye edilmektedir. Kayısı Çekirdeğinin Cilde Faydaları Kayısı çekirdeklerinden elde edilen kayısı yağı‘da kozmetik ürünü olarak kullanılabilir. Cildin beslenmesi için önemli bir kaynaktır. CİVCİVLER
Sabah kahvaltılarında yumurtaları
sade haşlayıp sunmak yerine haşladığınz yumurtaların sarılarını çıkarıp tuz biber limon suyu ve azıcık zeytin yağı ile ezin lezzetlendirin ve tekrar içine doldurun şekilde görüldüğü gibi süsleyin yumurta sevmeyen çocuklarınız varsa bunları severek yiyeceklerdir.
ÖKSÜRÜK ŞURUBU
Bir ısınıp bir soğuyan havalar hastalıklara karşı direncimizi düşürüyor. İşte size tamamen doğal bir öksürük şurubu önerisi:
Bir büyük soğanı rendeleyin ve orta boy bir kavanozda bal ile karıştırıp 48 saat bekletin. Sabah akşam 1 çorba kaşığı içerek öksürükten kurtulabilirsiniz! Geçmiş olsun :)
SEVDİKLERİNİZE ŞIK SUNUM FİKİRLERİ
YEMEK PİŞERKEN
Eklenecek su sıcak olmalı, Kapağı kapalı bulunmalı, Önce orta sonra yavaş ateşte pişirilmeli, Pilavlara kaynar su eklenmeli, Etlere tuz sonra atılmalı, Pişme süreleri geçirilmemeli, Soğuturken de kapağı kapalı olmalı.
MUTFAK SIRLARI
YUMURTA HAŞLARKEN SUYUNA KATTIĞIMIZ 1 TUTAM TUZ YUMURTALARIN ÇATLAMAMASINI SAĞLAR. YEMEK KOKULARINDAN KURTULMAK İÇİN 1 CEZVEYE 1 ÇAY FİNCANI SU VE 1 ÇORBA K. SİRKE KOYUP 1 KAÇ DK. KAYNATIN EVİNİZDEN YEMEK KOKULARININ ÇIKTIĞINI GÖRECEKSİNİZ. PASTALARIN ÜZERİNE KOYDUĞUMUZ MEYVELERİN KARARMAMASI İÇİN MEYVELERİ LİMONLU SUYA BATIRIPTA KULLANIN . KEK YAPARKEN KULLADIĞIMIZ KAŞIĞA HAMUR YAPIŞMASINI İSTEMİYORSAK KAŞIĞI KULLANMADAN ÖNCE SÜTE BATIRIN. DOMATESLERİNİZ TEZELİĞİNİ YİTİRMEYE BAŞLADIYSATUZLU SUYUN İÇİNDE YARIM SAAT BEKLETİN. SOĞANI AÇIK HAVADA DOĞRARSANIZ GÖZLER DAHA AZ YANAR. SARMISAĞIN KABUKLARINA DAHA KOLAY AYIKLAMAK İÇİN BIÇAĞIN SIRTI İLE HAFİFÇE EZİN. YOĞURDUN SUYU BİRKAÇ GÜN İÇİNDE KENDİLİĞİNDEN AYRILIR İÇİNDEKİ VİTAMİNLER SUYUNA GEÇTİĞİNDEN , YERKEN YOĞURDU MUTLAKA SUYUYLA KARIŞTIRMALIYIZ. PATATESLERİ KIZARMADAN ÖNCE SÜT DOLU BİR KABIN İÇİNDE BİRAZ BEKLETİN , KURULADIKTAN SONRA TAVAYA ATIN DAHA AZ YAĞ ÇEKERLER. SEBZE PİŞİRİRKEN YEMEĞE EKLEYECEĞİNİZ SU SICAK OLMALIDIR. YEMEĞİNİZ DAHA LEZZETLİ OLACAĞI KESİNDİR. TAŞAN YEMEKLER .....YEMEĞİN TAŞTIĞI YERE HEMEN BOLCA TUZ SERPİN . OCAK SOĞUYUNCAYA KADAR ÖYLE KALSIN . SOĞUDUKTAN SONRA KOLAYCA TEMİZLENİR.
MUTFAK SIRLARI
Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır. • karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz. • Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz., • Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız. • Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin. • Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın.Sonra bolca durulayın. • Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz. • Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir. • Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir. • Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın. • Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin. Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk temizler. • Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır. • Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın • Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır. • Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir. • Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur. • Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız. Unla beraber çöplerde düşer. • Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir. • Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz. • Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir. • Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz. • Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir. • Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir. • Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur. • Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur. • Mantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa, hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir. • Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir. • Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna biraz tuz koymayı ihmal etmeyin. • Pastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın (tatlı - tuzlu farketmez) • Bir kumaşı benzin yada başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz. • Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır. • Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin. |
21 Ağustos 2013 Çarşamba
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder