28 Temmuz 2013 Pazar

KAYISI REÇELİ




Kayısı Reçeli





Malzemeler:
1-1/2 kg. iri sert kayısı
1 limon
2 kg. şeker









Hazırlanışı: Kayısılar yıkanır, sönmüş kireç suyunda bir gece bırakılır, tekrar çalkalanır.
Şeker bir tencerede beş bardak suyla kaynatılır, koyu kıvama gelince kayısılar atılır, bir-iki taşım kaynatılıp ateşten alınır. Bir gün bekletildikten sonra kayısılar hırpalanmadan bir kevgirle alınır, başka bir tencereye konur. Şurup kaynatılarak koyulaştırılır. yavaşça kayısının üzerine dökülür. Bir taşım kaynatılır ve limon suyu gezdirilir, ateşten alınır. Ilınınca yine hırpalanmadan kayısılar kavanozlara yerleştirilir, tamamen soğuyunca ağzı alüminyum kağıt veya yağlı kağıtla örtülür, kapağı kapatılır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder